Hlavní obsah

Hamerlík má dvě čistá konta během pěti dní. Hlavní jsou ale vítězství, říká gólman

LITVÍNOV

Dvě vychytaná čistá konta v hokejové extralize během pěti dní. Takovou bilancí se může pochlubit třinecký gólman Peter Hamerlík. V pátek zářil proti Slavii při vítězství Ocelářů 4:0 a ze stejného výsledku se radoval se svým týmem i v úterý v Litvínově.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář hokejistů Třince Peter Hamerlík

Článek

„Nechci oba vítězné zápasy porovnávat, i když si cením obou nul. Pro nás je důležité, že jsme v Litvínově napravili nedělní selhání doma s Kladnem,“ pravil brankář. „Přitom Severočeši na nás vlítli a měli jsme hodně práce, abychom ubránili oslabení tří proti pěti. Pak jsme dali za necelé tři minuty čtyři góly a Litvínov se položil.  Přesto jsem začal věřit, že neinkasujeme, až asi minutu a půl před koncem, když jsme drželi puk na svých hokejkách,“ líčil slovenský gólman.

Oproti loňské sezóně chyběli v třinecké sestavě v Litvínově nejen M. Růžička a Krajíček, kteří odešli do KHL, a dlouhodobě zraněný Varaďa, ale i kapitán mužstva a jeho aktuálně nejlepší střelec Bonk. Ten stál jen na střídačce v „civilu“ a ze zdravotních důvodů do hry vůbec nezasáhl. „Hokej je kolektivní hra a snažíme se absence nahradit. Radek Bonk snad bude brzy v pořádku,“ podotkl Hamerlík.

Ani ho nepřekvapily ostatní výsledky úterního kola, kdy vyhrávaly celky ze spodku tabulky. „Extraliga je nesmírně vyrovnaná. Musíme bodovat každý zápas, abychom se posunuli nahoru a nepohybovali se někde dole,“ uvažoval třinecký gólman.

Pěkným gólem v Litvínově se blýskl Ladislav Kohn: „Předcházela mu výborná nahrávka od Honzy Peterka. Mně stačilo jen zasunout kotouč mezi betony brankáře. Eliminovali jsme aktivitu Litvínova a sami jsme rychle udeřili.“

Asistent trenéra Břetislav Kopřiva ocenil přístup celého týmu: „Po zápase s Kladnem jsme měli s hráči pohovory, a ti si to vzali k srdci. Hráli jsme agresivně a hlavně jsme byli produktivní.“

Reklama

Související témata: