Hlavní obsah

Českobudějovičtí radní nabídli hokejistům pomoc pět milionů korun

Českobudějovičtí radní se dohodli, že extraligovému hokejovému klubu HC Mountfield České Budějovice nabídnou jednoúčelovou neinvestiční dotaci ve výši 200 000 eur, zhruba pět milionů korun. Poskytnutí dotace musí ještě příští týden schválit zastupitelstvo, řekl dnes novinářům náměstek primátora Miroslav Joch.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Českých Budějovic oslavují vstřelený gól na ledě Sparty.

Článek

"Podmínkou je, že nedojde k prodeji licence a v názvu klubu se objeví název města, tedy České Budějovice," uvedl Joch. Pokud klub podmínky nepřijme, nedostane podle něj nic. Klub vyčíslil ztráty, jež vznikly v sezoně 2010/2011 na deset milionů korun. Dlužil hráčům na platech, dodavatelům výstroje i městu za pronájem ledu, shrnul náměstek.

Za pronájem ledu HC Mounfield dlužil koncem roku městu 1,4 milionu korun, splatnost pohledávky radní odložili do konce letošního roku. Podle nich by nikdo nic neměl dostávat zadarmo. S podobnou prosbou by se pak na město mohly obracet i jiné přední sportovní subjekty. V Českých Budějovicích hraje první fotbalovou ligu SK Dynamo a místní volejbalový klub se opět stal českým šampionem.

Radní podle Jocha odmítli vstup města do akciové společnosti. "Nechceme za sebou vláčet povinnosti, závazky, finanční problémy," uvedl. Zdůraznil, že se jedná o jednorázovou pomoc klubu ve finančních potížích.

Hokejisté Českých Budějovic skončili v uplynulé sezoně v základní části extraligy šestí. Ve čtvrtfinále play off potom vypadli s Vítkovicemi. Rozpočet na současnou extraligovou sezonu je zhruba 93 milionů korun. To je prý asi o 10 milionů korun méně, než představovaly náklady na minulý ročník. Podle generálního manažera Františka Jouna však českobudějovický klub stále hledá možné úspory, které by současný rozpočet ještě snížily.

Reklama

Související témata: