Hlavní obsah

Leška dostal k jubileu víno, ale radost mu kazila porážka

ZLÍN

Bodově poprvé zcela naprázdno vyšli v nové extraligové sezoně hokejisté Zlína, když dnes podlehli Spartě 0:2. Útočník Beranů Petr Leška si tak nemohl naplno vychutnat oslavu, kterou pro něho klub před utkáním přichystal. Až do poslední minuty, kdy trefil prázdnou domácí branku Michal Broš, určovala navíc rozdíl ve skóre trefa zlínského odchovance Tomáše Rachůnka, jenž nyní obléká dres Sparty.

Foto: Petr Horník, Právo

Petru Leškovi zkazila vítězství porážka.

Článek

Leška v předchozím utkání na ledě Plzně nastoupil k jubilejnímu 900. utkání v nejvyšší soutěži. Centr prvního útoku dostal od vedení klubu jako ocenění ke své hokejové nezdolnosti kvalitní francouzské víno. "Tesařík, který rozumí vínu, se na to díval a řekl, že ho ještě nějaký rok musím archivovat, než se bude dát pít. Takže prozatím půjde do sklepa," řekl Leška s úsměvem novinářům.

I přes dosažení úctyhodné mety 900 odehraných extraligových zápasů univerzální recept na hokejovou dlouhověkost nemá. "Recept na to asi neexistuje. Důležité je snažit se udržovat v kondici. A taky mít štěstí na to, aby se člověku vyhýbala zranění," přemítal Leška.

Minuty po slavnostním okamžiku si ale představoval jinak. "Ze začátku jsme měli více ze hry. Kdybychom dali gól, tak by se pak zápas vyvíjel jinak. Do vedení se ale dostala Sparta a my už jsme se pak těžko prosazovali. V závěru jsme odehráli solidní přesilovku, jenže gól jsme nedali," mrzela Lešku první porážka v sezoně v základní hrací době.

Ve 34. minutě vyrovnaného duelu nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení ve prospěch jeho týmu, protože brankář Pöpperle odhodil proti obránci Lučkovi hokejku. Na prázdné ledové ploše poté u středového kruhu kroužil Leška, kterého jako exekutora určili trenéři. Nakonec ale nájezd nejel. "Musel jet někdo z hráčů, kteří byli v té době na ledě," připomněl elitní centr výklad hokejových pravidel při technickém přestupku.

Holešovickému týmu se v dosavadním průběhu ročníku daří více na hřištích soupeřů než před svými fanoušky. "Četl jsem to v předzápasovém programu. Nijak by to ale nemělo ovlivňovat náš výkon," nehledal Leška výmluvy.

Reklama

Související témata: