Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav SN 1:2Mladá Boleslav zvládla lépe nájezdy na ledě Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Černoch 1 : 0
31. Šidlík 1 : 1
65. Flynn (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 27. extraligového kola na ledě Karlových Varů 2:1 po samostatných nájezdech. Západočeši sice ještě v polovině základní hrací doby vedli, pak ale vyrovnal Petr Šidlík a v deváté sérii nájezdů vystřelil hostům druhý bod navíc Oscar Flynn.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný zasahuje v utkání 27. kola hokejové extraligy proti Mladé Boleslavi

Článek

Souboj sousedů v tabulce začali aktivněji Středočeši. Hned ve druhé minutě se po chybě Weinholda ve středu hřiště zmocnil puku Alderson, jehož střela však skončila jen na betonech karlovarského gólmana Novotného. Ten samý hráč zahrozil i o několik chvil později. Vedení se však ujali domácí: Černoch po nezištné Pulpánově nahrávce obelstil na červené čáře Moravce a svůj únik zakončil střelou nad Růžičkovu lapačku.

Tým Energie prožil těžké chvíle mezi 12. a 13. minutou, kdy byli postupně vyloučeni Redlich a Pulpán a hostům se tak naskytlo i 24 sekund přesilovky pět na tři. Hráči z lázeňského města i díky velké obětavosti nepustili Bruslaře - až na Zohornou nastřelenou tyč domácí branky - do větší gólové šance.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jiří Černoch z Karlových Varů (vlevo) a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi v utkání 27. kola hokejové extraligy.

I ve druhé třetině pokračovala atraktivní a útočná hra z obou stran, kterou však kouskovala častá vyloučení. Při vyloučení Graňáka si dobrou příležitost vytvořil ve 26. minutě aktivně hrající Alderson, ale Novotný byl pozorný. Stejně dobře si vedl na druhé straně Růžička při teči Kašeho. Hostům se podařilo vyrovnat v začínají 31. minutě díky přesné Šidlíkově střele od modré čáry.

Ve třetí dvacetiminutovce se mohl vývoj zajímavého utkání překlopit na obě strany. Velkou šanci měl ve 47. minutě při samostatném úniku Jääskeläinen, ale výborný Novotný byl připraven. Na druhé straně tři minuty před koncem základní doby jen díky fantastickému zákroku Růžičky neskončila Kohoutova střela, které předcházela povedená kombinace třetí karlovarské řady, v brance Mladé Boleslavi.

Když v 60. minutě hosté nevyužili při vyloučení Pulpána přesilovou hru a neuspěli v ní ani v prodloužení, dospěl vyrovnaný souboj k samostatným nájezdů. V těch rozhodl až v deváté sérii hostující Flynn.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Černoch (Pulpán) - 31. Šidlík (Alderson), rozhodující sam. nájezd Flynn. Rozhodčí: Lacina, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Bez diváků.
Sestavy:
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - O. Beránek, T. Mikúš, Kadlec - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Allen, Šidlík, Pláněk, Moravec, Fillman, Bernad, Hrdinka - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Alderson, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice