Hlavní obsah

Bonk zajistil Třinci v Brně v poslední minutě vítězství 2:1

Hokejisté Třince zvítězili po vyrovnaném průběhu v 15. kole extraligy v Brně nad Kometou 2:1. Rozhodující gól vstřelil po chybě domácích obránců šest sekund před koncem zápasu Radek Bonk. Kometa už tři zápasy po sobě vyšla bodově naprázdno.

Článek

Přitom poprvé v letošní sezoně vyšel Kometě na domácím ledě vstup do utkání podle představ. Už po 64 sekundách po přihrávce Pospíšila otevřel skóre Petrovický.

Branka Brňany nabudila do vyšších obrátek. Přesněji kombinovali a zásluhou přesilovek měli i územní převahu. V početní výhodě se ale nedokázali prosadit a jen s obtížemi se dostávali k zakončení. Třinec se v úvodu snažil spoléhat hlavně na rychlé protiútoky, kterým chybělo přesnější zakončení. Střely ze střední vzdálenosti s přehledem likvidoval brankář Hovi.

Zcela jiný obraz měla druhá třetina, v níž se dostávali po častých vyloučeních pod výrazný tlak soupeře. Třinci se podařilo ve 22. minutě vyrovnat. Po akci Adamského s Hudcem si najel na zpětnou přihrávku Kohn a na jeho tvrdou ránu pod horní tyčku nestačil Hovi vůbec reagovat.

Kruté chvíle prožívala Kometa při oslabeních pouze se třemi hráči v poli. Oceláři se dostali do drtivého tlaku, kterému se za cenu velkého výdaje fyzických sil Brňané ubránili. Ovšem ve druhé části hry domácímu týmu výrazně skřípala souhra při přechodu do protiútoků. Domácí obránci měli při důrazném napadání soupeře problémy se zakládání akcí, které postrádaly přesnost. Pokud se dostali k zakončení, tak mu chyběla razance.

I když v závěrečné třetině si Brňané vypracovali optickou herní převahu, střelecky se neprosadili. Nejblíže k rozhodnutí měl Pospíšil, jenž v tísni zakončil sólový nájezd nepovedeným blafákem. Stejně jako v přecházející části zápasu se Kometa trápila při přesilových hrách. Při nich mnohdy zoufale zápolila s tím, aby se dostala do třetiny soupeře.

Dvě minuty před koncem neproměnil sólový protiútok Podkonický, který měl v tísni málo prostoru na přesnější zakončení. A hosté za to Kometu potrestaly. V samotném závěru rozhodl Bonk.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Petrovický (Pospíšil) - 22. Kohn (Adamský, Hudec), 60. Bonk (D. Květoň). Rozhodčí: Mikula, Smitka - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec, od 21. min. navíc Kempný - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Jakub Svoboda. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, Davison - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: