Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 7:3Liberecké kanonádě velel Musil, zaznamenal hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Flek 0 : 1
4. Rachůnek 1 : 1
6. Jelínek 2 : 1
10. Mikúš 2 : 2
10. Jelínek 3 : 2
17. Musil 4 : 2
24. Špaček 5 : 2
50. Černoch 5 : 3
50. Musil 6 : 3
52. Musil 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v úterní dohrávce 11. kola extraligy na domácím ledě nad Energií Karlovy Vary po přestřelce 7:3. Hattrickem se blýskl Tygr Adam Musil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Petr Jelínek se raduje se spoluhráči z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Vstup do utkání přitom vyšel lépe Západočechům. Ve 4. minutě si Flek dojel vyhozený puk, obkroužil Kváčovu branku a nekompromisní střelou pod horní tyčku překvapil libereckého brankáře.

Bílí Tygři se v minulých zápasech trápili v koncovce, dnes se jim však střelecky dařilo. Již o 43 sekund později vyrovnal Rachůnek, který do Liberce přišel před sezonou právě z Karlových Varů.

O dvě minuty později již domácí vedli, Hamrlu v brance Energie překonal Jelínek. V 10. minutě hráli domácí přesilovku, ve skrumáži před Hamrlovou brankou se nejlépe zorientoval opět Jelínek a pro sedmnáctiletého gólmana zápas skončil, nahradil jej Novotný.

Hosté vzápětí kontrovali, o 32 sekund později snížil Mikúš. Liberec si však vzal dvoubrankové vedení zpět. V 17. minutě se poprvé prosadil Musil, který nastoupil v elitní formaci místo reprezentanta Lence.

Hned na začátku druhé části přišly Karlovy Vary o kapitána Skuhravého, který dostal za protesty nejprve desetiminutový osobní trest a poté putoval předčasně do kabin. O jediný gól ve druhé části se poté postaral domácí Špaček, jenž se tak prosadil v premiérovém startu v nejvyšší soutěži v této sezoně.

Další branky přišly až v polovině třetí třetiny. Nejprve Musil zužitkoval přihrávku Filippiho a zvýšil na 6:2, o 33 sekund později měl smůlu Kváča, jenž si bruslí srazil střelu Černocha do branky. Poslední slovo měl ale Musil, který zkompletoval první hattrick v profesionální kariéře a potvrdil, že se mu proti Energii daří. V této sezoně ji dal již pět branek.

Dohrávka 11. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Rosandič, Havlín), 6. P. Jelínek (A. Musil, Havlín), 10. P. Jelínek (Pekař, J. Vlach), 17. A. Musil (Filippi, Birner), 24. D. Špaček, 50. A. Musil (Filippi, Birner), 52. A. Musil (Birner) - 4. Flek (Hladonik, Graňák), 10. T. Mikúš (Kadlec, O. Beránek), 50. Černoch. Rozhodčí: R. Šír, M. Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:9, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Šmíd, Hanousek, Rosandič, Havlín, Kolmann, Derner - Birner, Filippi, A. Musil - T. Rachůnek, P. Jelínek, Pekař - J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík - D. Špaček, J. Šír, Průžek. Trenér: Augusta.
Karlovy Vary: Hamrla (10. F. Novotný) - Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Půlpán, Zábranský, D. Mykiska - Hladonik, Kverka, Flek - Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek - Koblasa, Černoch, Kohout - Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: