Hlavní obsah

Litvínov i díky dvěma gólům Ručinského porazil Vítkovice

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v 16. kole extraligy Vítkovice 3:2. Dva góly vítězů vstřelil útočník Martin Ručinský. Ostravané, kteří jsou poraženými finalisty minulého ročníku, prohráli šestý z posledních sedmi duelů a propadají se ke dnu tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

Ve třetí minutě si první šanci utkání vypracoval Bojer, ale Málek si připsal první úspěšný zákrok. Další Bojerův pokus bekhendem měl ke gólu blíže, jenže puk skončil pouze na boční síťce vítkovické branky. V sedmé minutě už Severočeši vedli, když přečíslení dvou proti jednomu využil střelou z pravého křídla domácí kapitán Ručinský.

Na druhé straně pálil přes obránce Ujčík a Volke měl co dělat s jeho skrytou střelou. V přesilové hře si domácí vypracovali několik slibných příležitostí, ale skóre se nezměnilo. V posledních vteřinách prvního dějství prověřil jedovatou střelou Málka Trávníček, ovšem hostující brankář výborně zasáhl.

V úvodu druhé části chytře tečoval Ujčíkovu střelu před brankou Walker, puk skončil jen za ní. Ve 25. minutě hráli Vítkovičtí 72 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, která se jim vůbec nevyvedla, neboť jim ujeli Trávníček s Hüblem a Trávníček zvýšil na 2:0. Jen co se domácí hráči pykající za katrem dostali zpět do hry, Vítkovice udeřili zásluhou Káni.

V polovině utkání se chytře před Málka natlačil Kubinčák, ale jeho blafák byl neúspěšný. Poté se třikrát v dobré střelecké pozici ocitl Maxa, jenže v zakončení pokaždé selhal. Ostravané se vyrovnání dočkali ve 35. minutě, kdy chytře tečoval Kudělkovu střelu Pohl. Otočit skóre ve prospěch hostů mohl Sloboda, jeho bombu od modré však Volke kryl. Na Ručinského ránu ale nestačil hostující Málek a Verva znovu vedla.

Na úvod závěrečné části se Kubát prokličkoval mezi dvěma hostujícími hráči, předložil puk Hüblovi, ten však skóre pro domácí nepojistil. V 50. minutě měl Ručinský zaděláno na hattrick, puk ale zůstal pod Málkovou výstrojí. Poté hostující brankář bravurně zlikvidoval Trávníčkův nájezd a držel tak Vítkovicím naději na bodový zisk. Vyrovnání však nepřišlo ani po Volkeho špatné rozehrávce a tak si domácí po pečlivě odbráněné třetí třetině připsali tři body.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Ručinský (Gerhát, Pojkar), 25. Trávníček (V. Hübl), 39. Ručinský (Pojkar) - 27. J. Káňa (Burger, Kudělka), 35. Pohl (Kudělka, Pabiška). Rozhodčí: Jeřábek, Bauer - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5125.
Litvínov: Volke - Jareš, Kubát, Pojkar, Kousalík, Havelka, Skuhrovec, Stříteský, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Majdan, Hujsa, Trávníček - Maxa, Jurčík, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Trnka, Ovčačík, Sloboda, Rehák, Voráček, Bartoň - J. Káňa, Burger, Walker - Kolouch, Húževka, M. Hlinka - Pabiška, Ujčík, Pohl - Szturc, Strapáč, Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: