Hlavní obsah

V závěru jsme hráli vynikající hokej, liboval si liberecký hrdina Nedvěd

Josef PešoutSport.czPrávo

Famózní výkon předvedl nejproduktivnější hráč hokejové extraligy Petr Nedvěd v ostře sledovaném duelu s pražskou Spartou. Liberecký elitní centr nahrával na první tři góly svého týmu a bitvu rozhodl vítěznou trefou na 5:4 pár minut před koncem třetí třetiny. Kanadskému bodování tak vévodí s jedenácti brankami a čtrnácti asistencemi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd

Článek

Liberec vyhrál osmý z posledních devíti zápasů. Nedvěd přitom vsítil vítězný gól podruhé po sobě - v úterý v prodloužení proti Třinci a v pátek to proti Pražanům zopakoval ještě v řádné hrací době. A vystřelil tak Bílým Tygrům pět bodů, díky kterým se drží na druhém místě tabulky za Českými Budějovicemi.

„Se Spartou jsme odehráli nesmírně těžké střetnutí. Za stavu 2:4 to s námi růžově nevypadalo. Nebylo už kam uhnout a museli jsme hru otevřít, což se vyplatilo. Šli jsme důsledně za obratem od střídání ke střídání. Spartu jsme dostali pod tlak a závěrečných deset minut jsme hráli vynikající hokej,“ líčil hrdina utkání.

Nedvěd pomohl Bortňákovi ke gólu

Těšilo ho, že pomohl svému mladému spoluhráči Bortňákovi k premiérovému zásahu v extralize. „Mohl jsem jít do souboje jeden na jednoho, ale všiml jsem si, že je za mnou a jsem rád, že mu po mojí přihrávce vyšla dorážka do poloprázdné branky,“ povídal Nedvěd ke gólu slovenského mladíka.

Výhry nad Spartou si moc cenil. „Proto, že jsem za ni hrál a v Praze bydlím, beru tyhle zápasy obzvlášť prestižně. Přitom letos je Sparta hodně dobrá a často body neztrácí. Chtěl bych poděkovat klukům za poctivý výkon,“ vykládal kapitán.

Svým suverénním postavením na čele produktivity je překvapen. „Určitě jsem to nečekal, ale pořád není důvod k euforii. Kanadské body jsou příjemné, jenže pohodu v kabině vytvářejí hlavně týmové výsledky. Těmi jsme v poslední době navnadili diváky a vážíme si toho, že na Spartu bylo vyprodáno,“ liboval si nad skvělou atmosférou v Tipsport Areně.

Spousta liberecký fanoušků se netají tím, že chodí především na Petra Nedvěda. „Hokej není o jednom hráči. Myslím, že lidi chodí na Tygry. A já jsem jejich součástí. Sám bych ty zápasy nevyhrál. My starší se snažíme tým dirigovat a mladí také odvádějí velkou práci. Fungujeme jako mužstvo, z toho mám nejlepší pocit,“ dodal Petr Nedvěd.

Ton: Porazil nás Nedvěd

„Neporazil nás Liberec, ale sám Petr Nedvěd,“ vysekl poklonu extraligové hvězdě sparťanský útočník Petr Ton. „Myslím, že diváci viděli výborný zápas ve stylu nahoru-dolů. Akorát by se nám nemělo stávat, abychom za stavu 3:1 a 4:2 nezvládli koncovku. Ve středním pásmu jsme ztráceli puky, udělali jsme individuální chyby, kdežto Liberec byl důraznější,“ rozebíral střelec jednoho z gólů Pražanů.

Zklamaný byl i asistent trenéra Sparty Richard Žemlička: „Do osmačtyřicáté minuty jsme měli zápas pod kontrolou, byli jsme lepším mužstvem. Přesto soupeř skóre otočil. A to díky tomu, že nesložil zbraně.“

Reklama

Související témata: