Hlavní obsah

Kudrna a Bortňák prolomili střelecké čekání

LIBEREC

Byť vítězný zápas hokejistů Liberce s pražskou Spartou měl ústřední postavu v domácím útočníkovi Petru Nedvědovi, který si připsal bilanci 1+3 do kanadského bodování, pozornost na sebe strhli i další hráči Bílých Tygrů. Především Jaroslav Kudrna, který dal důležitý gól na 4:4, a také Dalibor Bortňák, jenž zaznamenal svoji premiérovou branku v extralize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd z Liberce (vlevo) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem z branky.

Článek

„Byl jsem překvapený, že mi to tam spadlo. Čekání trvalo dost dlouho, vždyť předtím jsem skóroval naposledy v prvním zápase v Pardubicích. A když se útočník nemůže trefit, je to pro něj frustrující. Jsem rád, že jsem proti Spartě přispěl k obratu. Ukázalo se, že máme sílu i k otočení zápasu,“ líčil Jaroslav Kudrna po vítězství 5:4.

A přiznal, že si hodně oddechl: „Mohu říci, že mám ten střelecký půst za sebou. Loni jsem měl také období, kdy jsem nemohl skórovat. Hokej je o psychice a často mi chybělo, abych udělat ten poslední krůček v důrazu a koncovce. A dvojnásob těší, že jsem nyní pomohl porazit Spartu, která v Liberci už čtyři roky nevyhrála.“

Mladík velebí kapitána

Slovenský útočník Dalibor Bortňák velebil Petra Nedvěda: „Je to náš lídr a nejlepší hráč, který umí kromě vlastního střeleckého zakončení i výborně přihrávat. Kapitán jaksepatří.“

Co pro Bortňáka první gól znamená? „Krásný pocit. Před zápasem jsem se bavil s naším Kanaďanem Hayem, že kdybychom dali branku, šli bychom to k němu trošku oslavit. Padlo mi to tam, tak zajdeme na nějaký film.“

Bortňák se vrátil do sestavy po zranění. „Měl jsem pochroumané rameno a je vždycky těžké, když nemůžete zasáhnout do zápasu. Proto jsem aspoň trénoval na suchu a snad se mi utkání proti Spartě vydařilo,“ povídal dvacetiletý hokejista.

Liberec otočil třetí utkání v řadě. „Bereme to jako přípravu na play-off. Právě v zápasech, kdy se nedaří, se může ukázat kvalita týmu. Druhé místo v tabulce je výborné. I když v létě odešlo pár opor, pořád jsou v Liberci špičkoví hráči. Proto jsem věřil, že budeme nahoře. Musíme se nachystat na nedělní duel ve Vítkovicích,“ uvažoval útočník, který pochází z Prešova.

„V Liberci bydlím v podnájmu poblíž stadiónu. Vážím si toho, že je v týmu výborná parta. Cítím se tady dobře,“ dodal Bortňák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín