Hlavní obsah

Pardubice zbrojí! Z Finska přivedly reprezentačního útočníka

Pardubice

Hokejové Pardubice ulovily posilu do ofenzivy. Do Dynama míří útočník Ondřej Roman, který v této sezoně nastupoval za finský Ilves Tampere. Východočeský klub o příchodu jedenatřicetiletého reprezentanta informoval v pátek na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ondřej Roman v dresu české reprezentace.

Článek

Roman si ve 12 zápasech za Ilves připsal gól a tři asistence. V listopadu oblékl dres národního mužstva na turnaji Karjala, kde nastoupil proti Finům a Švédům.

„Ondra dlouhodobě patřil v extralize mezi produktivní hráče. Ve Vítkovicích byl tvůrcem hry, díky tomu si i řekl o zahraniční angažmá. Avizovali jsme, že usilujeme o posílení kádru, a když se objevila možnost domluvit se s Ondrou, tak jsme ji hned využili," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Roman uzavřel na východě Čech víceletý kontrakt, Pardubičtí si od něj slibují i kreativitu v přesilových hrách. „Bude dalším vyztužením prvních třech útoků, ve kterých jsme se museli od začátku soutěže prát se zraněními nebo ukončením kariéry klíčových hráčů. Další kamínek do mozaiky, kterou skládáme pro další období," doplnil Salfický.

Ostřílený centr hájil v nejvyšší soutěži až dosud jen barvy Vítkovic, v níž nasbíral 442 startů s bilancí 96 gólů a 199 nahrávek. Ve své zatím nejvydařenější sezoně 2013/2014 nastřádal v 51 utkáních 48 bodů (13+35). Za tým z města perníku by měl poprvé hrát v úterý proti Plzni.

Reklama

Související témata: