Hlavní obsah

Kladno doma otočilo zápas s Pardubicemi a má tři body

KLADNO

Ve 23. kole Tipsport extraligy hokejisté Kladna doma porazili Pardubice 4:2. Hosté ve druhé třetině během pětadvaceti sekund vstřelili dva góly a vedli, ale Rytíři za necelé tři minuty třetí dvacetiminutovky otočili skóre. Čtvrtý gól domácích si připsal Milan Hluchý, který hrál svůj první zápas v sezóně za Kladno.

Článek

Východočeši přijeli do Kladna bez Pavla Brendla, který v šesti zápasech nastřílel pět gólů a na tři přihrál. Za domácí nastoupil poprvé v sezóně Milan Hluchý, který měl zlomenou ruku.

V zahajovací třetině se diváci nezapomenutelných momentů nedočkali. Sice zhlédli tři přesilové hry, ale ani při těchto početních výhodách hráči nepředvedli nic zvláštního. V 11. minutě hráli hosté první přesilovku. O minutu později měli druhou možnost, ale ta dopadla stejně jako první - neúspěšně. V poslední minutě úvodní části poznali trestnou lavici i hosté. Domácí získali 32 sekund na změnu skóre. Gól nevstřelili, ale minutu a půl si přenesli do druhé třetiny.

V neděli se potkala mužstva, která svá páteční utkání prohrála. Pardubice doma nestačily na Slavii, padly 2:3 před svými fanoušky, kterých přišlo více než deset tisíc. Kladno ve třetí třetině promarnilo třígólový náskok proti Litvínovu a nakonec bralo jen bod za prohru v prodloužení.

Dva góly Pardubic za 25 sekund otočily zápas

Druhá dvacetiminutovka začala se stejnou produktivitou jako ta první, nulovou. Nepomohla ani početní výhoda Kladna.

Ve 28. minutě si poradil před brankářem Janem Cháberou Lukáš Radil, ale puk nepropasíroval za brankovou čáru. Ten samý hráč si šel za půl minuty sednout na trestnou lavici a Rytíři hráli přesilovku. Marek Hovorka dostal dlouhý pas od Ivana Majeského a octil se sám před gólmanem Martinem Růžičkou. Jeho střela nemířila ani mezi tři tyče.

Jedenapadesát sekund po polovině utkání se fanoušci dočkali. Kladno poslal do vedení Jakub Valský a připsal si třetí gól ve třetím utkání v řadě.

Srovnat mohl za tři minuty Robert Kousal, ale nedokázal přehodit Cháberův beton. Až v 35. minutě Jan Kolář II srovnal na 1:1. Za dalších 25 sekund bylo kladenské vedení minulostí - Kousal se dostal k odraženému kotouči, vydal se před Cháberu a Pardubice vedly 2:1.

Druhý obrat patřil Kladnu

Po 43 sekundách třetí třetiny mohl srovnat Hovorka, ale vystřelený puk z bezprostřední blízkosti skončil na pardubickém brankáři. Ale Vítězslav Bílek se už nemýlil, bez větších problémů a nikým neobtěžován 2:2. A byl při chuti. Za tři minuty se prodral opět před Růžičku, ale gól nedal.

Až kapitán Pavel Patera s lehkostí tečoval přihrávku od Jiřího Kuchlera. Stav se opět otočil, teď prohrávaly Pardubice a Kladno bylo blíže ke třem bodům. A to během necelých třech minut. Hosté poté zažívali krušné časy, ale Valský, Bicek ani Hovorka neuspěli.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby si Pardubice vzaly oddechový čas a pustily se do hry bez brankáře. A inkasovaly. V 59. minutě se trefil Hluchý, a to ve svém prvním utkání sezóny.

Kladno - Pardubice 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 31. Valský, 43. Bílek (Hluchý, Knotek), 46. Patera (Kuchler), 59. Hluchý (Bílek) - 35. Kolář II (Kolář I, Koukal), 36. Kousal (Bartek, V. Kočí). Rozhodčí: Jeřábek, Smitka - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2755.
Chábera - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Hluchý, Knotek, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Borer - Kolář I, Koukal, T. Nosek - Bartek, Kousal, Starý - Radil, T. Zohorna, Buchtele - Nahodil, M. Drtina, od 21. minuty Semorád. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice