Hlavní obsah

Karlovy Vary i díky Noskově hattricku rozdrtily Mladou Boleslav

KARLOVY VARY

Hokejisté předposledních Karlových Varů rozdrtili v úterním 25. kole extraligy poslední Mladou Boleslav 6:0 a unikli svému soupeři ze dna tabulky na rozdíl čtyř bodů. Hattrickem se na tom podílel obránce David Nosek, kterému se podařilo nastřílet tři branky v jednom zápase extraligy už podruhé v kariéře.

Článek

První čisté konto v sezoně si připsal gólman Lukáš Mensator, jenž navíc přihrál i Noskovi na jeho třetí gól v utkání. Nový trenér Bruslařského klubu Petr Novák naopak musel po nedělní domácí výhře nad Brnem strávit ve druhém utkání na lavičce tentokrát debakl.

V úvodní třetina patřila domácím a ti prakticky nepustili Středočechy do svého obranného pásma. Mensator tak byl bez práce, zatímco mladoboleslavský Valent byl v permanenci. Střely Skuhravého a Mocka ještě dokázal zneškodnit, ale na akci Zaťoviče s Pechem v osmé minutě už Energie slavila vedení. Karlovarští aktivní hrou nutili hosty k faulům a v 19. minutě se při třetí přesilovce Západočechů trefil bombou od modré čáry Nosek.

V úvodu druhé části se pokusili o vyrovnání Balaštík a Hay, ale další minuty patřily domácím a brzy bylo v KV Aréně rozhodnuto. Ve 25. minutě se trefil po nezištné přihrávce Melenovského Mikeska. Pak se prosadil dvakrát v přesilovkách pěti proti třem Nosek a dovršil hattrick. Ve 28. minutě si vyměnil puk s Gřegořkem a prostřelil Valenta nad vyrážečku. Za pět minut po Mensatorově přihrávce zatáhl puk po levé straně do útočného pásma a střelou po ledě korunoval povedený střelecký večer.

Brankostroj Energie ve druhé třetině ještě završil první trefou v české extralize v další přesilovce kanadský obránce Gawryletz. Hosté se snažili v závěrečné části alespoň připravit Mensatora o čisté konto, ale domácí gólman prokázal, že je po nedávném zranění v dobré formě.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Pech (Zaťovič), 19. D. Nosek (Melenovský), 26. Mikeska (Melenovský, Skladaný), 28. D. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 33. D. Nosek (Mensator), 34. Gawryletz (Gřegořek, Dej). Rozhodčí: Souček, Hodek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. Diváci: 2565.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Přindiš, Bombic, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling, Gulaši - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Zaťovič, Pech, Dej - Skladaný, Mikeska, Melenovský - Kuběna, Zucker, Kupec. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Chaloupka, Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Koma - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice