Hlavní obsah

Obrovská úleva, oddechl si Divíšek po výhře nad Kladnem

BRNO

Po čtyřech porážkách v řadě konečně zabrali. Hokejisté Komety zdolali v extraligové předehrávce díky Divíškovu gólu v přesilovce 1:0 Kladno a aspoň trochu si spravili náladu po úterní porážce se Zlínem, kterou okořenila závěrečná hromadná bitka.

Foto: Josef Pešout

Tomáš Divíšek

Článek

„Obrovská úleva, je to strašně důležitá výhra,“ oddechl si po závěrečné siréně autor vítězné branky Brňanů Tomáš Divíšek. „My i Kladno se pohybujeme v tabulce na hraně postupu do play off, a tak to nebyl žádný pěkný hokej. Tři body jsme doslova vydřeli, strašně moc si jich vážíme,“ svěřil se.

Brněnský gólman Jiří Trvaj, který momentálně dostává přednost před nedávnou jedničkou Hovim, vychytal premiérovou nulu v sezóně. „Výsledkově to vyšlo přesně naopak než proti Zlínu. Jsem šťastný, že jsme konečně ukončili nelichotivou sérii, byla už příliš dlouhá. Snad teď už budeme bodovat pravidelně, na vítězství nad Kladnem bychom měli navázat v neděli v Třinci. Rád bych vydržel v brance co nejdéle,“ přál si zkušený Trvaj.

Kladenští v poslední třetině tlačili a byli blízko vyrovnání. „Třikrát jsme už na podzim 1:0 vyhráli, ale tentokrát zažíváme opačné pocity. Štěstíčko se k nám obrátilo zády,“ posteskl si zklamaný kapitán Středočechů Pavel Patera. „Moc šancí si ani jedno mužstvo nevytvořilo, avšak Kometa jednu z mála proměnila,“ uznal. „Zápas jsme ztratili kvůli jedinému smolnému okamžiku,“ štvalo kladenského asistenta Jiřího Kopeckého nešťastné Valského vyhození puku přes mantinel. Jeho celek šel za zdržování hry do čtyř a poté v oslabení inkasoval rozhodující branku.

Reklama

Související témata: