Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály v Plzni po více než třech letech

PLZEŇ

Hosté sice nastoupili bez distancovaného Malíka a zraněných Trnky s Ujčíkem, přesto si v úvodu vytvořili tlak. Domácí se probrali až v páté minutě díky přesilové hře, Kovář ovšem tváří v tvář Málkovi nedokázal zvednout puk nad jeho levý beton. Vítkovický gólman si poradil i s volejem nekrytého Johnsona a v další početní výhodě ho zachránila při střele Jeřábka branková konstrukce.

Článek

Lépe bruslící Západočeši postupně dostali hosty pod drtivý tlak. Horna zaskakující v prvním útoku za nemocného Vlasáka ovšem po chytré zadovce Straky v 16. minutě netrefil kotouč před odkrytou brankou. Vítkovičtí poté mizerně sehráli 50 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Těsně před první sirénou vypálil mezi kruhy volný Szturc přesně mezi betony vyjetého gólmana Svobody, puk ale minul levou tyčku.

Ve druhé třetině ubylo příležitostí a domácím při rozehrávce viditelně scházeli zranění zkušení beci Hanzlík, Kaberle a Vykoukal. Hosté spolehlivě bránili střední pásmo, ale Plzeň se ujala vedení v přesilové hře. Po Strakově rychlé přihrávce zpoza branky se Duda ve 26. minutě trefil z pravého kruhu přesně pod horní tyčku. Po polovině utkání v další plzeňské přesilovce podržel hosty Málek, jenž vyrazil Dudovu táhlou střelu a vleže zastavil i Kovářovu dvojitou dorážku z bezprostřední blízkosti.

Ve 37. minutě musel lapačkou zasáhnout také Svoboda proti Slobodově pokusu z pravého kruhu a vzápětí na druhé straně unikající Mrňa v tísni jednou rukou nepřelstil pozorného Málka. Strážce vítkovické svatyně se zaskvěl i na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy zastavil dvě Pletkovy přesilovkové dorážky. Při hře pět na pět včasným rozklekem proti střele volného Pituleho napravil zaváhání svých obránců.

Domácí ofenzivní aktivitou zaměstnávali hostující defenzivu, z brejku ale Svobodu v 50. minutě u levé tyče málem překonal důrazný Hruška. Rozhodnout mohl po individuální akci Straky Kratěna, Rehák ale na brankové čáře zastoupil Málka. Necelých šest minut před koncem ovšem Húževka v útočném pásmu šikovně našel najíždějícího Punčocháře, který ranou švihem do pravého horního rohu poslal utkání do prodloužení.

V něm Indiáni promarnili početní výhodu, když Marušákovu bombu chytil Málek a při vítkovickém přečíslení dva na jednoho trefil Strapáč jen tyč. Následné samostatné nájezdy zvládli lépe hosté, poté co v páté sérii rozhodl Hruška.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Duda (Martin Straka, Kratěna) - 55. Punčochář (Húževka, J. Káňa), rozhodující nájezd R. Hruška. Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4730.
Plzeň: A. Svoboda - Marušák, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Ruprecht - Horna, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Lev, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Vítkovice: Málek - Ovčačík, Rehák, Punčochář, Voráček, Bartoň, Kudělka, Sloboda, Sedlák - Štefanka, Húževka, J. Sýkora - Pabiška, Strapáč, T. Káňa - Šedivý, Burger, J. Káňa - Szturc, R. Hruška, Klimek. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: