Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 4:1Hokejové Dynamo se rozjelo a slaví další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mandát 1 : 0
30. Svačina 2 : 0
43. Kusý 3 : 0
55. Blümel 4 : 0
57. Gulaš 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubice vyhráli v úterním utkání 28. kola Tipsport extraligy doma nad favorizovanou Plzní 4:1. Dynamo popáté za sebou zvítězilo, vedlo už o čtyři góly a mělo duel pod kontrolou. Plzeň naopak počtvrté v řadě prohrála.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Denis Kusý z Pardubic, Jan Mandát a Juraj Mikuš oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu utkání měli hosté velkou možnost získat vedení. Po vyloučeních Ďalogy a Nakládala hrála Plzeň 88 sekund v pěti proti třem, oslabení Dynamu ještě zkomplikovala Poulíčkova ztráta hole, i tak domácí se proti početní převaze Západočechů ubránili. V 11. minutě se mohlo Dynamo ujmout vedení, Kousalovu střelu tečoval Mandát těsně vedle Frodlovy tyče.

Ve svižném utkání se nadvakrát nepodařilo prosadit Kantnerovi v bezprostřední blízkosti Kantorovi, na pardubické straně neuspěl Camara po samostatném úniku, když jej vychytal Frodl. Velkou šanci měl i Kousal, který neuspěl s blafákem do bekhendu. Dynamu pomohla získat vedení rychle po sedmi sekundách proměněná přesilová hra, Kousal vyhrál vhazování na Mikuše a jeho střelu v pádu tečoval Mandát. Na rychlou změnu směru kotouče nestihl Frodl zareagovat.

Nabyté vedení vlilo Pardubickým sebevědomí, ve 25. minutě byl blízko zvýšení náskoku Dynama útočník Camara, jeho rána nejprve pouze těsně minula plzeňskou klec, o střídání později jeho samostatný únik vychytal Frodl. Po neproměněném brejku hostí ujel po pravé straně Paulovič, na střed nahrál Ďalogovi, ten vybídl ke skórování do poloodkryté klece po rychlé souhře Svačinu, jenž zvýšil pardubický náskok na dvougólový.

O rychlou plzeňskou odpověď se pokusil tvrdou střelou obránce Kaňák, jeho ránu si ale bleskovým zákrokem Kantor pohlídal. Modrobílí se pak ubránili pardubické přesilovce, v následné hře pět na pět neuspěl po rychlé akce Ďaloga, jenž si najel ze strany do zakončení, které zneškodnila Frodlova lapačka.

Naděje hostům na bodový zisk se snížily hned v úvodu třetí dvacetiminutovky. Kantner se propracoval do velké šance, kterou zlikvidoval výtečný Kantor, na opačné straně Kusý bruslí tečoval Mikušovu střelu od modré čáry a zvýšil na 3:0 pro Dynamo.

Indiánům se poté nepovedla čtyřminutová přesilovka, když Mandát zasáhl vysokou holí Vráblíka. Plzeňané nepotrestali ani následné nedovolené bránění Zdráhala, když největší šanci měl pardubický Blümel, který po rychlém brejku a přihrávce od Anděla zakončoval sám před Frodlem. Západočechům nevyšla ani čtvrtminutová hra pět na tři, když Hrádek vyhodil puk mimo hřiště. Zase to byly Pardubice, kdo měl při nerovném počtu hráčů velké šance: neuspěli v nich uniknuvší Blümel a poté Anděl.

V následné hře pět na pět Blümel zvýšil na rozdíl čtyř branek střelou z ostrého úhlu, kterou si Frodl srazil do sítě. Domácí brankář Kantor čisté konto neudržel, v 57. minutě jej ranou z rohu překonal kapitán Gulaš. Necelé tři minuty před koncem hostující trenéři odvolali gólmana, Pardubice ale větší drama nepřipustily.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Mandát (J. Mikuš, R. Kousal), 30. Svačina (Ďaloga, Paulovič), 43. Kusý (J. Mikuš, J. Zdráhal), 55. Blümel (Anděl) - 57. Gulaš. Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála - Blümel, Poulíček, Kusý - Camara, R. Kousal, Mandát - O. Rohlík, O. Roman, Svačina - Clareaux, Anděl, Paulovič. Trenér: R. Král.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Vráblík, Kvasnička, Stříteský, V. Lang (21. M. Houdek) - Gulaš, Kracík, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Stach, Pour - Malát, Rob, Slanina. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín