Hlavní obsah

Liberec potřetí v sezoně prohrál s Vítkovicemi, doma 2:4

Hokejisté Vítkovic i potřetí v sezóně porazili Liberec, když jej ve 30. kole extraligy přehráli 4:2 na jeho ledě. Do vedení šli sice jako první Bílí Tygři, Moravané ale dokázali ještě v první třetině srovnat. Během čtyř minut ve druhé třetině pak dokonali obrat. Na výhře Vítkovic se třemi body za gól a dvě asistence podílel Štefanka.

Článek

Kapitán Liberce Nedvěd slavil v duelu Bílých Tygrů s Vítkovicemi čtyřicáté narozeniny a mohl hned v úvodu přihlížet, jak mu jeho tým dělá radost. V čase 3:32 napřáhl v přesilové hře Trončinský a Severočeši vedli.

Domácí tlačili i dál svého soupeře a brankář Málek měl práci. Ve 14. minutě zaúřadovali z ničeho nic ale hosté. Bartovič promáchnul odražený puk od plexiskla, který za Vošvrdova záda uklidil Húževka. Těsně před koncem třetiny mohl poslat Moravany do vedení Štefanka, ale gólmana Liberce nepřelstil.

Vítkovicím vyšel začátek druhého dějství na jedničku. Od levého mantinelu nahodil Štefanka puk, který propadl až do branky. Ve 28. minutě nahodil kotouč tentokrát zprava Hruška, Vošvrda potřetí kapituloval a v brance ho nahradil Pinc.

Bílé Tygry výměna brankářů nakopla a Nedvěd byl blízko snížení náskoku Vítkovic. Málka ale zastoupila horní tyč. V 35. minutě ujel Bárta hostující obraně, ale střelou mezi betony vítkovického brankáře neuspěl.

Vítkovice si hlídaly ve třetí třetině svůj dvoubrankový náskok a hrály ze zabezpečené obrany. Liberec těžko hledal cestu do jejich obranného pásma, a tak šance k vidění nebyly. Tygři zkoušeli v závěru hru bez brankáře, ale prosadili se hosté. Do opuštěné severočeské branky se trefil Tomáš Káňa.

Tři vteřiny před koncem se pak prosadil v oslabení Špaček a snížil z pohledu domácích na 2:4. Na čtvrté prohře Liberce za sebou to ale nic nezměnilo.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Trončinský (Bárta, Vak), 60. Špaček - 14. Húževka (Štefanka), 24. Štefanka (T. Káňa), 28. R. Hruška (Pabiška), 58. T. Káňa (Štefanka). Rozhodčí: Šindler, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oos 1:0. Diváci: 4712.
Liberec: Vošvrda (28. Pinc) - Čakajík, Výtisk, Moravec, Derner, Ulrych, Pavlů, Trončinský, Holub - Bulíř, Nedvěd, Bartovič - Kudrna, Vak, Špaček - Bárta, Urban, Vantuch - L. Krejčík, Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Vítkovice: Málek - Sloboda, Sedlák, Malík, Kudělka, Ovčačík, Ondrušek, Rehák - Štefanka, Húževka, T. Káňa - Pohl, Burger, J. Káňa - Šedivý, R. Hruška, Klimek - Walker, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice