Hlavní obsah

Karlovy Vary už nejsou poslední. Doma po třech letech porazily Vítkovice

Hokejisté Karlových Varů se drželi na nelichotivém posledním místě tabulky jen jediný den. V předehrávce 33. kola extraligy doma porazili 3:1 Vítkovice, což se jim povedlo poprvé od října 2008, a přeskočili o dva body Mladou Boleslav. Vítězný gól dal Petr Kumstát, jenž si 17. trefou v sezóně upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže. Vítkovice si po úterní porážce na Spartě připsaly další neúspěch a českému vicemistrovi se tak nepodařilo posílit si sebevědomí před prestižním Spenglerovým pohárem.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Hráči Karlových Varů (zleva) Jan Košťál, Václav Skuhravý a Lukáš Pech se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Utkání, které se hrálo i přes státní smutek, předcházela minuta ticha k uctění památky zesnulého exprezidenta Václava Havla.

Do první šance se dostal v šesté minutě v přesilovce při Sedlákově vyloučení karlovarský bek Mocek, ale z dobré pozice minul branku. Druhou početní výhodu po Klimkově faulu už domácí využili, když Gřegořkovu přihrávku tečoval z mezikruží nechytatelně nad Málkovu vyrážečku.

Hra se pak na několik minut přerušila, protože fanoušci v charitativní akci zasypali led plyšáky pro dětské domovy v takovém množství, že úklid i za pomoci domácích hráčů se protáhl. Vítkovice si při přesilovce výraznější možnost nevypracovaly a další početní výhodu domácích přerušil brzy nedovoleným zákrokem Pech.

Hráči Karlových Varů Pavel Kuběna (vlevo) a Martin Žaťovič odklízejí plyšáky, které diváci naházeli na led po prvním gólu domácích jako dárek pro děti z dětských domovů. foto: ČTK/jan Sokol

Do druhého dějství zamíchal vítkovický trenér Trličík složením útoků, ale nejdříve mohl zvýšit Kumstát. Nejlepší střelec extraligy se dostal za obranu hostů, Málek však jeho blafák do bekhendu vystihl. Ve 29. minutě bylo naopak vyrovnáno, když při vyloučení Skuhravého dorážel před Salfickým po Klimkově střele Strapáč.

Ostravané převzali iniciativu a otočit stav mohl opět Strapáč, Salfického ale nepřekonal. Pak o sobě dali vědět i domácí a Málek pochytal střely Deje i dorážku Skladaného. Vítkovice se ubránily i následně při trestu Jana Káni, který pak zahrozil v úvodu třetí třetiny.

Málek měl zase práci po pokusech Gawryletze a Gřegořka, Energie nevyužila ani dvě přesilovky při Strapáčových trestech. Salfický zase musel řešit šanci Šedivého. Karlovy Vary ve svém prvním utkání po reprezentační pauze dokázaly navázat na předchozí výhru nad Libercem, když při Klimkově trestu lehce tečoval Gawryletzovu střelu Kumstát.

Ostravané ztratili zápas v oslabeních stejně jako v úterý na Spartě, kde prohráli 2:5 po čtyřech inkasovaných gólech v přesilovce soupeře. V závěru při power play získal puk Zaťovič a Skuhravý definitivně rozhodl.

Předehrávka 33. kola
Karlovy Vary - Vítkovice 3:1on-line
Branky a nahrávky: 11. Košťál (Gřegořek), 56. Kumstát (Gawryletz, Pech), 60. Skuhravý (Zaťovič) - 29. Strapáč (Klimek, Kudělka). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:8, navíc Klimek (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3549.
Karlovy Vary: Salfický - Gřegořek, Gawryletz, Gulaši, Mocek, J. Látal, Prošek, Gründling - Skladaný, Skuhravý, Dej - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, T. Sýkora, Zaťovič - Kuběna, Zucker, Vachovec. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Voráček, Punčochář, Sedlák, Ovčačík, L. Kovář - Walker, Burger, Klimek - Štefanka, Húževka, Pabiška - Šedivý, Strapáč, J. Káňa - T. Káňa, Pohl, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: