Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:1Hokejová Sparta doma válí a pronásleduje lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rousek 1 : 0
21. Horák 2 : 0
42. Fridrich 2 : 1
51. Sukel´ 3 : 1
60. Pech 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty vyhráli v pondělním utkání 30. kola Tipsport extraligy nad Vítkovicemi 4:1 a na vedoucí Třinec už ztrácejí Pražané jen dva body. Sparta doma popáté za sebou naplno bodovala a vyhrála celkově sedmý z posledních osmi zápasů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Roman Horák ze Sparty střílí gól brankáři Vítkovic Danielu Dolejšovi.

Článek
Fotogalerie

Do vedení se ale mohli dostat 109 vteřinách hry hosté. Kalina fauloval v šanci Kaluse, nařízené trestné střílení nejlepší střelec Vítkovic Lakatoš neproměnil a se svým střeleckým pokusem ztroskotal na Machovském. Ve čtvrté minutě se naopak radovali sparťané, když se Rousek na pravém kruhu uvolnil přes Tršku a zamířil přesně k protější tyči.

Pražané se pak ubránili při vyloučeních Pecha a Řepíka v rychlém sledu, Lakatoš ani Krenželok šance ne vyrovnaní nevyužili. Na druhé straně dvakrát zahrozil aktivní Rousek. Machovský musel krýt akci Malleta, který se probil před jeho branku.

Po 18 sekundách druhého dějství udeřili Pražané. Po Řepíkově střele se prosadil z dorážky nejproduktivnější hráč Sparty Horák, který se díky 13. gólu v sezoně osamostatnil i na čele týmové tabulky střelců. Další možnosti domácích měli Dvořáček, Zikmund, Sukeľ a Tomášek.

V polovině druhé části se Vítkovice ubránily při Werbikově trestu a ve 32. minutě i při trestném střílení. Po faulu Romana Poláka na Dvořáčka nezamířil přesně z penalty po blafáku do forhendu Rousek. Poláškův pobyt na trestné lavici ke korekci skóre nepomohl a další možnost pak měla Sparta. Svůj gólový účet ale nerozšířil opět Rousek a v 38. minutě pomohla Dolejšovi po Šmerhově zakončení po přečíslení tyč.

Vzápětí po tvrdém zákroku od Kocha zamířil do kabiny Zikmund a v závěrečném dějství už v sestavě Pražanů chyběl. Po 113 sekundách po druhé pauze se dostali hosté zpět do hry. Útočník Fridrich se protlačil k zakončení mezi kruhy a ve svém desátém extraligovém utkání se radoval z premiérové branky.

Vítkovice nedokázaly vyrovnat při Němečkově vyloučení, kdy ve 49. minutě dorážel Dej. Vzápětí ale po Poláškově pokusu vrátil Spartě z dorážky Sukeľ. Při power play hostů dovršil půl minuty před koncem výsledek do prázdné branky Pech.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Rousek (Mikliš, Sobotka), 21. R. Horák (Řepík, M. Jandus), 51. M. Sukeľ (Polášek, Dvořáček), 60. Pech (Řepík, Říčka) - 42. Fridrich (Štencel). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - M. Jandus, Piskáček, Košťálek, Polášek, Kalina, Mikliš - Řepík, R. Horák, Sobotka - Buchtele, Tomášek, Rousek - Šmerha, Pech, Říčka - Zikmund, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Štencel, P. Trška, Gewiese, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Dej, Marosz, L. Krenželok - M. Kalus, Werbik, Mallet - Ryšavý, J. Mikyska, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články