Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:1Plzeň zdolala Litvínov a přiblížila se první Spartě na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Marušák 1 : 0
27. Heřman 2 : 0
27. Stránský 3 : 0
40. Jenáček 3 : 1
59. Duda 4 : 1

PLZEŇ

Hokehisté Plzně porazili ve 36. kole extraligy Litvínov 4:1 a přiblížili se vedoucí Sparta na tři body. Západočeši si připsali páté vítězství ve své ČEZ aréně za sebou, celkově získali tři body již osmkrát.

Článek

Domácí sice ve 27. minutě díky dvěma slepenými brankami zvýšili vedení na 3:0, ale v kombinované sestavě hrající hosté do přestávky snížili na rozdíl dvou gólů. Odpor hostů zlomila až trefa Radka Dudy do prázdné branky.

Severočechům v sestavě chyběli zranění klíčoví útočníci Hübl, Lukeš a Hujsa plus poslední zápas distancovaný kapitán Ručinský. Přesto hosté v úvodu přežili očekávaný plzeňský nápor. V největší šanci při přečíslení dvou na jednoho dokázal litvínovský gólman Volke zneškodnit střelu Dvořáka. Naopak z rychlých brejků dvakrát zahrozili hráči Vervy. Strážce domácí branky Svoboda si však poradil se střelou Černého i dvojitým zakončením Kubinčáka.

V 17. minutě ale domácím pomohli dvěma vyloučeními za sebou Brejčák s Gulou. Během dvojnásobné přesilovky Indiánů sice nejprve po Vostřákově přihrávce Hanzlík netrefil před prázdnou brankou kotouč, ale za chvíli prostřelil Volkeho ranou bez přípravy od modré čáry Marušák.

Do prostřední třetiny nastoupili domácí už bez zraněného Vlasáka a s pozměněným složením útočných trojic. Hosté mohli srovnat při početní výhodě, Černý ale zblízka mířil vedle. Záhy Litvínov nevyužil 17 vteřin trvající přesilovku pět na tři a naopak ve vlastním oslabení měl po Dudově akci blízko ke gólu Kovář. Při pokračující přesilové hře na druhé straně z mezikruží pálil nekrytý Černošek nad. Ve hře pět na pět se pak dvakrát řítil sám na Volkeho Heřman. Druhý únik mu gólman hostů překazil podražením a z následného trestného střílení původně třináctý plzeňský útočník povedeným bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0.

O 22 vteřin později navíc po objetí branky Johnsonem přidal zblízka Stránský třetí gól Indiánů. Viditelně otřesení hosté se vzpamatovali až v závěru druhé třetiny. Junior Smolka si položil Svobodu, vypálil ovšem nepřesně. Na druhé straně uchránil Vervu od pohromy skvělým zákrokem vleže proti Kovářovi Volke a z protiútoku se skluzem vyznamenal při přesilovkové střele Trávníčka i jeho protějšek Svoboda. Ten kapituloval až 47 vteřin před druhou pauzou, poté co se přesně pod břevno trefil Jenáček.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili domácí s větším důrazem na defenzivu. Hosté se nemohli prosadit do šance a naopak při očíslení dva na jednoho prověřil Volkeho Andrašovský a tváří v tvář litvínovskému brankáři neuspěl ve 48. minutě také Stránský. Ve vlastním oslabení poté ještě zahrozil táhlou střelou Gerhát. Mnohem nebezpečnější byly na protější straně šance Kováře během oslabení, nejprve nepropálil Volkeho a za chvíli mířil jen do tyče. Definitivní podobu dal výsledku až Duda trefou do prázdné branky při litvínovské power play.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Plzeň 1929 - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Marušák (Kaberle), 27. M. Heřman z trest. střílení, 27. Stránský (Johnson), 59. Duda (Martin Straka) - 40. Jenáček (Hanzl, Stříteský). Rozhodčí: Hribik, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:5, navíc Černošek (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7940.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Kinrade, Dan Růžička - Vostřák, Martin Straka, Vlasák (19. M. Heřman) - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Stránský, Pitule, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Litvínov: Volke - Gula, Jareš, Stříteský, Kubát, Černošek, Kousalík, Skuhrovec, Brejčák - Majdan, Gerhát, Trávníček - Kubinčák, Černý, Hanzl - Frolík, Rindoš, Jenáček - Laš, Smolka, Jurčík. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: