Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 1:2Kadlec zajistil Slavii výhru v Boleslavi gólem v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mozík 1 : 0
19. Krejčík 1 : 1
60. Kadlec 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v předehrávaném zápase 42. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:1 a udrželi si tak šanci na postup do předkola play off. Vyrovnaný souboj celků ze dna tabulky rozhodl gól kapitána Pražanů Petra Kadlece 20 sekund před koncem normální hrací doby. Slavia se dočkala první výhry na kluzištích soupeřů od 19. listopadu, kdy uspěla v Pardubicích.

Článek

Od úvodního buly měli více ze hry domácí, ale k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky se dlouho nemohli dostat. Blízko gólu byl v 9. minutě Cetkovský, který ale trefil jen levou tyč. O minutu později se již domácí tým z vedení radoval, když se hned po buly z hranice pravého kruhu přesně trefil obránce Mozík, pro kterého to byl první vstřelený gól v nejvyšší soutěži.

Středočeši měli i nadále více ze hry, ale zvýšit se jim do konce úvodní třetiny nepodařilo. Naopak z ojedinělé šance soupeř před první sirénou dokázal vyrovnat. Obránce Krejčík se prokličkoval před gólmana Hübla a bekhendový pokus skončil za jeho zády.

Do prostřední části vstoupila Slavia aktivněji a snažila se dostával před domácího gólmana. Vyložené šance ale nebyly vidět ani na jedné straně. Domácí měli přitom od poloviny střetnutí tři možnosti přesilových her, ale k trvalému tlaku se dostat nedokázali. Hra postupně přecházela od obou mužstev do průměru a odrážela jejich postavení v tabulce.

Oboustranně neurovnaná hra pokračovala i celou třetí třetinu. Žádné z mužstev si nedokázalo vytvořit soustavnější tlak, a když už třeba domácí zatlačili při své přesilovce soupeře před jeho branku, nedokázali ji bezprostředně ohrozit.

Zápas tak mířil do prodloužení, v poslední minutě normální hrací doby ale Slavia svým tlakem donutila domácí mužstvo vyhodit puk na zakázané uvolnění a po vítězném Alinčově buly napřáhl hostující kapitán Kadlec a jeho střela skončila v brance. Pražané tak teprve podruhé v sezoně za sebou naplno bodovali a od poslední Mladé Boleslavi se odpoutali na sedm bodů. Na desátý Litvínov poté ztrácí body tři.

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Mozík (Podkonický) - 19. J. Krejčík (Pospíšil), 60. Kadlec (Pospíšil, Kůrka). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 3890.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Čutta, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Cetkovský, Bahenský, Hrdel - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Podkonický, Mikulík. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Dresler, Kolařík, J. Krejčík, Šulc, Krejčí - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: