Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3 PPTři výhry a dost! Karlovy Vary doma padly v prodloužení, v akci bylo video

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Hladonik 1 : 0
46. Lukeš 1 : 1
47. Jarůšek 1 : 2
60. Flek 2 : 2
61. Zdráhal 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v 31. kole extraligy v podkrušnohorském derby v Karlových Varech 3:2 v prodloužení a zabrali po dvou zápasech bez bodu. V čase 60:25 rozhodl útočník Patrik Zdráhal. Energie neprodloužila sérii tří vítězství, ale díky vyrovnání Jakuba Fleka 38 sekund před koncem třetí třetiny dosáhla alespoň na bod.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Filip Novotný, Patrik Zdráhal z Litvínova a Martin Weinhold z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Úvodní pětiminutovka začala zostra. Hned na začátku se na útočné modré čáře zapomenutý Lauko ocitl zcela sám před brankou hostů, ale Godla mu včasným vypíchnutím puku šanci zmařil.

Ve výborné příležitosti se v přečíslení dvou na jednoho ocitl také Kohout, ale i jeho střelu z první zmařil litvínovský gólman. Na druhé straně byli blízko branky Jarůšek a zejména v 16. minutě Hübl, jehož střela z pravého kruhu skončila na tyči.

Ofenzivní hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Dvakrát se dostal do přečíslení Flek, nejdříve s Kašem a o chvíli později s Laukem, ale na výborného Godlu ani tentokrát karlovarští střelci nevyzráli. V 25. minutě se skóre mohlo změnit ve prospěch obou celků: nejdříve Mikúš nevyužil bekhendovou kličkou samostatný únik a hned z protiútoku se Zdráhalova střela zastavila na brankové čáře.

O minutu později další z nájezdů dvojice Flek, Hladonik přetavil druhý jmenovaný ve vedoucí branku Západočechů. Jenom díky výborným výkonům obou gólmanů se do konce druhé části skóre nezměnilo, a to ani poté, co domácí při vyloučení Demela a Irvinga nevyužili 55 vteřin trvající přesilovku pět na tři.

Karlovarští se pak neprosadili z dalších šancí a Severočeši vycítili šanci na vyrovnání. Ve 42. minutě sice ještě Lukeš při nabruslení před Novotného příležitost nevyužil, radoval se však v 47. minutě po teči Štichovy střely. Od vyrovnávací branky uplynulo pouhých 37 vteřin a po téměř totožné situaci otočil vývoj zápasu Jarůšek, který před brankou tečoval Irvingovo nahození od mantinelu.

Definitivně mohl utkání ve prospěch Vervy rozhodnout opět Lukeš, ale nájezd nezakončil přesně. Ofenzivní hokej pokračoval až do závěrečných minut utkání a 85 sekund před koncem základní hrací doby se trenér Pešout odhodlal ke hře bez brankaře, kterou po závaru před brankou hostů využil Flek. Na základě výzvy trenéra Országha museli vyrovnávací branku ještě potvrdit rozhodčí u videa.

V prodloužení rozhodl ve prospěch Litvínova Zdráhal, který si nabruslil před Novotného a procedil puk za jeho záda. Vítěznou branku hostů následně musel opět potvrdit videorozhodčí.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Hladonik (Flek, D. Kaše), 60. Flek (D. Kaše, Koblasa) - 47. F. Lukeš (Štich, V. Hübl), 48. Jarůšek (Irving, Ščotka), 61. P. Zdráhal. Rozhodčí: Hradil, Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel, Kudla - P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, M. Hanzl, Válek - M. Látal, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: