Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 2:3 SNHradec Králové venku válí, slaví čtvrtou výhru v řadě. Nájezdy rozhodl Smoleňák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Blain 0 : 1
32. Nahodil 1 : 1
40. Ostřížek 2 : 1
43. Perret 2 : 2
65. Smoleňák (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve středečním utkání 31. kola extraligy na olomouckém ledě 3:2 po samostatných nájezdech. O čtvrté venkovní výhře Mountfieldu rozhodl zkušený Smoleňák.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Střelec gólu Jérémie Blain z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Domácí byli blízko úvodní brance už ve třetí minutě, kdy se Káňova střela zastavila kousek od tyče Mazancovy branky. Těsně před polovinou první třetiny pak tečoval Nahodilovu přihrávku Pekr těsně nad. Hosté ohrozili Konráda jen při přesilové hře. Pavlíkova střela zamířila vedle, poté se ale odrazila do brankoviště, kde se snažil dorážet Smoleňák. Olomoucký gólman však udržel puk před brankovou čarou.

Skóre se změnilo hned na začátku druhé třetiny, kdy už hosté přesilovou hru využili. Střelou od modré čáry se v druhém zápase po sobě prosadil obránce Blain. Hned vzápětí zakončoval nebezpečně znovu, ale Konrád si s jeho pokusem i střelou Kevina Klímy poradil. Olomouc srovnala krátce po polovině zápasu. Povedená kombinační akce po ose Pekr, Kolouch, Nahodil skončila trefou do prázdné branky.

Po vyrovnání přibylo šancí na obou stranách a oba brankáři museli zasahovat častěji než v první polovině zápasu. Z dobré pozice stříleli během přesilové hry zejmén Nahodil a Káňa. Střelce vyrovnávací branky tentokrát vychytal Mazanec, Káňa mířil vedle.

Dramatické momenty přinesl závěr druhé třetiny. Nejdříve čtyři sekundy před koncem Ostřížek trefil horní tyč, od které se puk odrazil nad. Následovalo ale vhazování, po kterém znovu střílel Ostřížek. Mazanec sice zasáhl, ale vyrazil puk jen ke stejnému hráči a olomoucký útočník poslal skóroval.

Hosté srovnali hned na začátku třetí třetiny. Perret po rychlém protiútoku vyslal nenápadnou střelu, která propadla Konrádovi do sítě. Poté šancí na obou stranách opět ubylo a hra se vyrovnala.

V prodloužení zastavili domácí unikajícího Zachara jen za cenu faulu a k trestnému střílení se rozjel Lev. Pokusil se o střelu mezi betony, se kterou však Konrád počítal. Dobrý zákrok pak musel předvést také proti Šaldově střele ze středu hřiště. Rozhodující samostatný nájezd proměnil v osmé sérii Smoleňák.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Nahodil (Kolouch, Pekr), 40. Ostřížek (Olesz, Kolouch) - 22. Blain (Lev, Jergl), 43. Perret (Smoleňák, Cingel), rozhodující sam. nájezd Smoleňák. Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Rampír, Malý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - V. Tomeček, Ostřížek, Burian - Kucsera, Mácha, Olesz - Pekr, Nahodil, Kolouch. Trenéři: Moták a Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank, Čáp - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice