Hlavní obsah

České Budějovice posílil francouzský útočník

Praha

Hokejisty Českých Budějovic posílil třiadvacetiletý francouzský útočník Gabin Ville, který v této sezoně působil veHokejisty Českých Budějovic posílil třiadvacetiletý francouzský útočník Gabin Ville. Rodák z Chamonix-Mont-Blanc naposledy v této sezoně působil ve druhé nejvyšší finské soutěži v týmu Rovaniemi Kiekko. Za Motor by si mohl odbýt soutěžní premiéru už v úterní dohrávce devátého extraligového kola na ledě Olomouce. druhé nejvyšší finské soutěži.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu při utkání s Kometou - ilustrační foto.

Článek

Gabin Ville už byl v Motoru v létě na zkoušce i se svým o dva roky starším bratrem Malem. Kouč Václav Prospal o něj měl zájem, ale kvůli platné smlouvě se hráč vrátil do Rovaniemi. Nyní se vedení Českých Budějovic na jeho příchodu domluvilo.

Ve své třetí sezoně v druhé finské lize nasbíral Ville v 11 zápasech 19 bodů za pět branek a 14 asistencí.

"Gabin je systémový hráč, který o hokeji hodně přemýšlí. Ve druhé finské lize byl vcelku produktivní. Je silný na kotouči, s dobrými hokejovými návyky. V tréninku vypadal solidně, v létě se nám zdál pracovitý. Má šanci si tu uhrát kontrakt i pro další sezonu, pokud zaujme vedení. Jako okamžité doplnění se nám hodí, nastoupí na křídle jedné z formací hned v Olomouci," uvedl asistent trenéra Motoru Aleš Totter.

S trenéry zůstal Ville po letní zkoušce v kontaktu. "Bavili jsme se o možné budoucnosti, kdy bych mohl přijít zpět a jsem vděčný, že tu šanci teď mám," uvedl Ville, který ve Finsku hrál také v letech 2012 až 2015 v mládežnických týmech Karhu-Kissat, Blues Espoo a IFK Helsinky. "Na tréninkový kemp mám skvělé vzpomínky, hodně jsem se toho naučil a opravdu tvrdě jsme makali," podotkl bývalý hráč Chamonix-Morzine a Grenoble.

Angažmá v Motoru konzultoval i se svým otcem Christophem, bývalým útočníkem, který reprezentoval Francii na třech olympijských hrách a pěti mistrovstvích světa. "Myslí si, že je to pro mě skvělá příležitost a byl velmi šťastný, že se mohu připojit k Motoru," doplnil Ville, jenž má za sebou také zkušenosti ze Severní Ameriky.

Reklama

Související témata: