Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 4:6Přestřelku v derby vyhrál Litvínov, zářil Štich

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Beránek 1 : 0
10. Lukeš 1 : 1
25. Cibulskis 1 : 2
29. Vondráček 2 : 2
42. Štich 2 : 3
47. Mikúš 3 : 3
47. Štich 3 : 4
49. Žejdl 3 : 5
59. Flek 4 : 5
60. Pospíšil 4 : 6
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů prohráli v úterní dohrávce 5. kola extraligy s Litvínovem 4:6. Dvě třetiny byl souboj vyrovnaný, v poslední dvacetiminutovce Verva Energii přestřílela. Dvěma góly se blýskl v dresu vítězů obránce David Štich.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Článek
Fotogalerie

Úvod podkrušnohorského derby vyšel domácím hokejistům skvěle, za 44 sekund už vedli. Rohan od modré nastřelil tyč, Beránkova dorážka už ale rozvlnila síť. Vyrovnání se Litvínov dočkal v přesilové hře, kdy střelu Hübla tečoval Lukeš.

V prostředí části hry udeřila jako první Verva. Litvínovský Cibulskis dostal dost prostoru k tvrdé ráně a ta vymetla pravý horní roh Novotného svatyně. Karlovarští rychle odpověděli. Při přečíslení srovnal na 2:2 Vondráček.

Třetí třetina nabídla šestigólovou přestřelku se šťastnějším koncem pro hosty. Verva vedla po chybě domácích v rozehrávce a přesné trefě Šticha. Stejný hráč poslal Litvínov do vedení 4:2, když za zády karlovarského gólmana skočila jeho tečovaná rána od modré čáry.. Energie přišla s bleskovou odpovědí a snížením Mikúše. Jenže za chvilku domácí naděje na vyrovnání uhasil dalším zásahem Žejdl, když doklepl do sítě přihrávku Zdráhala.

Karlovarští zkusili riskovat v šesti, což jim vyneslo branku. Do listiny střelců se po dorážce zapsal Flek. Energie pokračovala ve hře bez brankáře, tentorát však skóroval Litvínov. Do prázdné brány zpečetil na 6:4 Pospíšil a Karlovy Vary tak padly potřetí v řadě.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:6 (1:1, 1:1, 2:4)
Branky a nahrávky: 1. O. Beránek (M. Rohan, D. Kaše), 29. Vondráček (D. Kaše, Redlich), 47. T. Mikúš (O. Beránek), 59. Flek - 10. F. Lukeš (V. Hübl, Balinskis), 25. Cibulskis (Helt, P. Svoboda), 42. Štich, 47. Štich (F. Lukeš, V. Hübl), 49. Žejdl (P. Zdráhal), 60. Pospíšil (V. Hübl). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel, Cibulskis - P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, M. Hanzl, P. Svoboda - M. Látal, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín