Hlavní obsah

Zlín - Brno 0:3Vejmelka byl znovu neprůstřelný a Kometa slaví třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Horký 0 : 1
55. Zaťovič 0 : 2
58. Mueller 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína prohráli v úterní dohrávce 7. kola Tipsport extraligy s Brnem 0:3. Kometa vstřelila všechny branky v závěrečné části hry, vyhrála potřetí za sebou a gólman Karel Vejmelka udržel třetí nulu v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Herman ze Zlína a Petr Holík z Brna.

Článek

Poprvé v dresu Komety se na ledě rodného Zlína představil obránce Zámorský. Radovat se jako první mohl právě jeho celek, nabídku Brabence ale Vincour sám před Kašíkem v úvodní gól neproměnil. Trochu pozměnit nepříliš atraktivní duel mohla v 15. minutě přesilovka pro domácí, Herman však ctil fair play a rozhodčím sdělil, že jej Vincour nefauloval.

Zlínská defenziva, která v minulém utkání na ledě Mladé Boleslavi uhrála vítězství 1:0, vsadila na osvědčený recept. Kometa se těžko dostávala do šancí, Berani ještě méně. Možnost měl třeba při přesilovce Vopelka, pálil ale jen do Vejmelky. Za Brno zahrozil zase Šoustal, jehož teč před Kašíkem ale gólové parametry neměla.

Šoustal měl na startu třetího dějství na holi asi největší šanci utkání, když ujel zlínské obraně a řítil se sám na Kašíka, zamířil však jen do jeho lapačky. Bezbrankové skóre tak hosté změnili až o chvíli později. V čase 43:51 Valský nabil Horkému, který ranou z první zamířil nad vyrážečku přemisťujícího se zlínského gólmana.

Domácí měli možnost srovnat stav ve dvou početních výhodách. V té první Honejskovu střelu zblokoval Král, ve druhé zase proti Gazdově pokusu zasunout kotouč k tyčce zasáhl Vejmelka.

Závěr duelu už Berani nezvládli. Nejprve v 55. minutě zvýšil na 2:0 Zaťovič pokusem z pozice mezi kruhy. O tři minuty později výhru Brna pečetil trefou při zlínské power play Mueller. Oba celky čeká hned ve čtvrtek odveta opět na Zimním stadionu Luďka Čajky.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 44. L. Horký (Valský, Klepiš), 55. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 58. Mueller (Zaťovič, P. Holík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Bez diváků.
Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Dluhoš - Herman, Fryšara, Dufek - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, O. Němec, Bartejs, Mlčák, Gulaši, Freibergs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Klepiš, Valský - Vincour, Brabenec, Kusko - T. Šoustal, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: