Hlavní obsah

Sparta odskočila na čele Třinci. Budějovice slaví výhru za tři body, Pardubice narazily v Litvínově

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v neděli na programu kompletní 34. kolo. První Sparta porazila Hradec Králové 4:1 a odskočila druhému Třinci na tři body. Oceláři doma prohráli s Libercem 0:2. Poslední České Budějovice vyhrály teprve potřetí za plný počet bodů. Pardubice nezvládly klání v Litvínově, odjely s porážkou 0:5.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Řepík ze Sparty (vpravo) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Prvním střelcem v utkání Litvínova s Pardubicemi byl domácí Balinskis, který otevřel skóre ve 14. minutě. Na dlouho šlo o jedinou úspěšnou střelu. Až ve 42. minutě se prosadil zkušený Lukeš a Verva vedla 2:0. Za čtyři minuty přidal pojistku Pospíšil, toho následoval ještě Žejdl, Hanzl a o bodech po výhře 5:0 bylo rozhodnuto.

Karlovy Vary hrály v neděli doma, navíc proti soupeři, který je v tabulce za nimi, přesto Vítkovice po prvních dvaceti minutách vedly 2:0. V prostřední části přidaly další branku a byly blízko k třem bodům. Do střeleckých statistik se nezapsali hosté naposledy, nakonec vyhráli 4:1.

Mladá Boleslav měla ideální start do zápasu, po úvodní dvacetiminutovce vedla 3:0. Tento náskok ji nakonec stačil, vyhrála 4:2.

České Budějovice jsou beznadějně poslední, ale proti Zlínu začaly skvěle, zahajovací část vyhrály 2:0 a mířily teprve za třetí výhrou za tři body. A podařilo se po vítězství 3:1.

Sparta hrála s Hradcem Králové v týdnu podruhé, poprvé vyhrála 3:0, v neděli potřebovala body také, aby udržela první místo v tabulce. I tentokrát uspěla na sto procent, výhra a tři body po výsledku 4:1.

Prvních deset minut a tři góly, tak se předvedli hráči v utkání Brna s Plzní. Po úvodní třetině Kometa vedla 2:1. Po druhé byl stav nerozhodný. Ten vydržel i po šedesáti minutách a utkání šlo do prodloužení. V něm rozhodl o bodech hostující Kodýtek.

Třinec šel do zápasu z prvního místa v tabulce, o které se dělil se Spartou. V neděli Oceláři hostili Liberec a nebyl to pro ně příjemný večer. Hosté si odvezli všechny body po výhře 2:0. Domácí prohráli potřetí v řadě.

Tipsport extraliga online, 34. kolo
Karlovy Vary - Vítkovice 1:4
Branky: 50. D. Kaše - 11. Mikyska, 18. Dočekal, 40. L. Krenželok, 48. M. Kalus
Litvínov - Pardubice 5:0
Branky: 14. Balinskis, 42. F. Lukeš, 46. Pospíšil, 47. Žejdl, 53. M. Hanzl
České Budějovice - Zlín 3:1
Branky: 11. Prokeš, 14. Suchánek, 57. Z. Doležal - 44. Vopelka
Mladá Boleslav - Olomouc 4:2
Branky: 3. Claireaux, 12. Najman, 19. Moravec, 29. Pláněk - 22. J. Káňa, 60. Kucsera
Sparta - Hradec Králové 4:1
Branky: 14. Tomášek, 42. Řepík, 44. Němeček, 59. Řepík - 29. M. Zachar
Brno - Plzeň 2:3 PP
Branky: 5. Zámorský, 9. P. Holík - 6. Straka, 32. Jiříček, 64. Kodýtek
Třinec - Liberec 0:2
Branky: 15. Bulíř, 39. Pavlík

Reklama

Související témata: