Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 4:1Sparta vyhrála potřetí za sebou, zdolala Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Tomášek 1 : 0
29. Zachar 1 : 1
42. Řepík 2 : 1
44. Němeček 3 : 1
59. Řepík 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili v utkání 34. extraligového kola Hradec Králové 4:1. Lídr soutěže tak nepřenechal týmu Mountfieldu bod ani ve třetím vzájemném souboji sezony. Hosté vyrovnali ve druhé třetině vedení Pražanů z první části, sparťané pak ale rozhodli v nástupu do třetí dvacetiminutovky. Vítězný gól dal útočník Michal Řepík, který si připsal celkem tři body za dvě trefy a nahrávku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání 34. kola Tipsport extraligy proti Hradci Králové.

Článek

Ve čtvrté minutě zahrozil v oslabení Tomášek, na gólmana Mazance ale nevyzrál. Za hosty kontroval v polovině úvodní třetiny Smoleňák, jenže Machovský byl rovněž pozorný. Ve 14. minutě otevřel skóre Tomášek velmi pohotovou dorážkou zblízka po Piskáčkově pokusu od modré čáry. Zrovna tak si mohl spravit chuť také hostující kapitán Smoleňák, ale Machovský měl i v tomto případě navrch.

Na začátku druhé části potvrdil Machovský svou pohodou z předchozích dvou zápasů, které dochytal s nulou, proti Zacharovi. Ve 24. se na druhé straně blýskl Mazanec proti Sukeľovi. Na trestnou lavici pak putoval Blain, ale v oslabení využil Zachar při přečíslení dvou na jednoho nahrávku od Kevina Klímy a ranou bez přípravy vyrovnal.

Právě Zachar pak mohl při dalším oslabení dokonat obrat ve skóre, tentokrát už měl však v minisouboji se strážcem sparťanské branky navrch Machovský. Za domácí se snažil odpovědět Rousek, ani on ale nebyl úspěšný.

Sparta si vše vynahradila v úvodu třetího dějství. Dohrávanou přesilovku po Koukalově prohřešku sice ještě sparťané nezužitkovali, ale jen pět sekund po skončení trestu procedil kotouč za Mazancova záda Řepík. O dvě minuty později navíc po souhře právě s Řepíkem zvýšil Němeček.

Za Mazance pak při další možnosti Pražanů zaskočil Nedomlel. V 54. minutě pomohla Machovskému po ráně Lva branková konstrukce. Královéhradečtí podpořili v závěru svou početní výhodu hrou bez gólmana, jejich risk ale potrestal Řepík a definitivně rozhodl.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Tomášek (Piskáček), 42. Řepík (Sobotka, R. Horák), 44. Němeček (Řepík), 59. Řepík (R. Horák) - 29. Zachar (Kevin Klíma). Rozhodčí: Horák, Pražák - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 7:6. Bez využití. V oslabení: 1:1. Bez diváků.
Machovský - Košťálek, Piskáček, Němeček, Poizl, Kalina, Jurčina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Šmerha, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank, Váchal - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: