Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 1:4Úspěšná série plzeňských Indiánů skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Smoleňák 0 : 1
11. Blain 0 : 2
26. Zachar 0 : 3
37. Blain 0 : 4
47. Suchý 1 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v dohrávaném 12. kole extraligy na ledě Plzně 4:1. Hosté si dvěma trefami v první a druhé třetině vytvořili důležitý náskok, když se dvakrát prosadili během početní výhody a jednou ve vlastním oslabení. Dvěma góly se blýskl obránce Jérémie Blain, stejný počet asistencí si připsal Jakub Orsava. Domácí neprodloužili sedmizápasovou bodovou šňůru se třemi výhrami za sebou.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl inkasuje gól.

Článek

Na začátku zápasu připravil Eberle přihrávkou šanci Budíkovi, gólman hostů Mazanec ovšem stačil skvěle zasáhnout. Ve čtvrté minutě nabídli domácí soupeři dvojnásobnou přesilovku a Smoleňák tečí Růžičkova nahození otevřel skóre.

Hradečtí poté převzali iniciativu. Zachar sice z mezikruží minul, v 11. minutě ale Frodl propustil vinou zakrytého výhledu nahozeni Blaina z pravého kruhu. Od další pohromy naopak plzeňský gólman uchránil svůj tým před první sirénou, když se stačil přesunout proti přesilovkovém ́voleji ́ Koukala.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, ve 26. minutě jim však ve vlastním oslabení ujel Zachar a bekhendovým zakončením zvýšil na 3:0. Indiáni se přesto dál tlačili dopředu, Mazanec ale zlikvidoval šance Stříteského s Budíkem a po polovině utkání Gulaš z otočky trefil pravou tyč. Naopak ve 36. minutě hráči Mountfieldu rychle využili početní výhodu čtyři na tři, když se prosadil Blain svižnou střelou zápěstím.

Třetí třetina se dohrávala spíše už jen z povinnosti. Hosté v poklidu kontrolovali svůj náskok. Navíc Smoleňák ještě přestřelil z bezprostřední blízkosti branku Pavláta, jenž nahradil Frodla. Jejich protějšek Mazanec přišel o neprůstřelnost ve 47. minutě, kdy Suchý svůj únik zakončil střelou k levé tyči na konečných 1:4.

Dohrávané 12. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. F. Suchý (P. Straka, Eberle) - 4. Smoleňák (V. Růžička ml., Orsava), 11. Blain (Kelly Klíma), 26. Zachar (Koukal), 37. Blain (Lev, Orsava). Rozhodčí: Mrkva, Micka - J. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Plzeň: Frodl (41. Pavlát) - Vráblík, L. Kaňák, Stříteský, V. Lang, Jiříček, Budík, Kvasnička - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Eberle, F. Suchý, P. Straka - Pour, F. Přikryl, Rob - Malát, Slanina. Trenér: Čihák.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Čáp, Gaspar - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: