Hlavní obsah

České Budějovice a Mladá Boleslav si vyměnily hráče

Praha

Hokejové České Budějovice a Mladá Boleslav přistoupily k výměně hráčů. Bruslařský klub posílí americký obránce Conor Allen, který už v probíhající sezoně za Středočechy hrál. Opačným směrem na jih Čech putuje kanadský útočník Brandon Alderson. Oba ve svých nových klubech podepsali smlouvy do konce ročníku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Conor Allen (v modrém) odchází z Českých Budějovic do Mladé Boleslavi.

Článek

Třicetiletý Allen už v Mladé Boleslavi v prosinci loňského roku hostoval, když Středočechy trápily absence v obranných řadách. Nyní přichází na přestup.

„V důsledku zranění dalších beků jsme byli nuceni znovu řešit naše obranné řady. Conora jsme během jeho předchozího působení u nás dobře poznali, skvěle mezi nás zapadl a pro tým odváděl potřebnou práci," řekl pro oficiální stránky mladoboleslavského klubu jeho sportovní ředitel Václav Nedorost.

Allen, který v minulosti hrál extraligu i za Plzeň a Hradec Králové si v aktuální sezoně připsal v 21 zápasech za Motor dva góly a asistenci, v 10 duelech za Boleslav přidal branku a dvě přihrávky.

O rok mladší Alderson opouští Středočechy už podruhé v sezoně. Na podzim zamířil na měsíční hostování do slovenského Trenčína, kde hrál již minulý ročník. Za Mladou Boleslav v této sezoně zaznamenal tři góly a dvě asistence v 17 utkáních.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.