Hlavní obsah

Třinec - Zlín 5:2Třinec vyhrál nad Zlínem a bodoval posedmé v řadě naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hrehorčák 1 : 0
10. Fořt 1 : 1
12. Kofroň 2 : 1
22. Špaček 3 : 1
47. Hrňa 4 : 1
57. Dravecký 5 : 1
59. Okál 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili v nedělním 44. kole extraligy na svém ledě Zlín 5:2 a naplno bodovali v sedmém utkání za sebou. Pod výhru Ocelářů se podepsal gólem a přihrávkou Michael Špaček. Kreativní útočník, který byl v průběhu týdne nominován do české reprezentace na Švédské hry, bodoval v pátém zápase v řadě (2+9). Zlín prohrál počtvrté za sebou.

Článek

Třinec otevřel skóre už ve třetí minutě. Hrehorčák využil roztažené obrany, projel hladce středem útočného pásma až Kořénkovi, jehož překonal střelou nad vyrážečku. Hosté vyrovnali z první přesilové hry - Dufkovu přihrávku usměrnil z mezikruží uzdravený Fořt za záda Štěpánka.

Oceláři si vzali vedení rychle zpět. Musilovo nahození zastavila hradba těl před brankou, volný puk si našel Kofroň a dal svůj úvodní gól sezony. Dvě velké šance domácích ještě zahodil v úvodní třetině kanonýr Růžička. Na druhé straně trefil z otočky horní tyč Ondráček.

Domácím patřila i díky třem přesilovým hrám první polovina prostřední třetiny. Jednu využil střelou z mezikruží Špaček. Stejný hráč ještě mohl ve 39. minutě zvýšit, ale minul zcela odkrytou branku.

Na začátku třetí třetiny se Kořének vytáhl proti Stránskému a Hrňovi. Jakoukoli další nadějí Zlína na zvrat vzal faul Karafiáta. Hostující útočník oplácel v předbrankovém prostoru Michalu Kovařčíkovi krosček a za sekání byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Třinecký centr, který obdržel menší trest, se po zákroku držel za místo v oblasti slabin.

Zlín sice ve hře čtyři na čtyři dostal do přečíslení, ve kterém Štěpánek ale vychytal zblízka Gazdu. Kotouč se následně ještě snažil z pod třineckého gólmana vydolovat dorazit důrazný Vopelka a byl vyloučen za sekání. Rozhodčí mu ještě udělili osobní trest za řeči. Až klasickou přesilovku pět na čtyři využil Hrňa střelou z pravého kruhu.

Dravecký zvýšil už na 5:1, když se v úniku prosadil bekhendovým blafákem. Skóre v předposlední minutě jen kosmeticky upravil Okál, který v sólu naznačil Štěpánkovi blafák a nechal mu puk projet mezi betony. Třinec i tak porazil Zlín i potřetí v sezoně.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Michael Špaček (M. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Michael Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Miloš Roman) - 10. Fořt (Dufek, Řezníček), 59. Okál (J. Svoboda, D. Nosek). Rozhodčí: Obadal, Pešina - Komárek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Karafiát 5 min. a do konce utkání, Vopelka (oba Zlín) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, Michael Špaček, M. Kovařčík - Kofroň, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, Miloš Roman, Dravecký - Ramik. Trenér: Varaďa.
Zlín: Kořének - Gazda, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Žižka, Matyáš Hamrlík - Dufek, Fořt, Kubiš - J. Svoboda, Vopelka, Okál - Šlahař, P. Sedláček, Sebera - J. Ondráček, Karafiát, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice