Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:2 PPJarůšek zařídil dvěma góly výhru Litvínova nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jarůšek 1 : 0
24. Ščotka 2 : 0
36. Černoch 2 : 1
52. Černoch 2 : 2
62. Jarůšek 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali v nedělním 44. kole extraligy doma v podkrušnohorském derby Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a zabrali po dvou porážkách. V čase 61:19 rozhodl svým druhým gólem v utkání Richard Jarůšek. Energie prohrála počtvrté za sebou, ale poprvé při této sérii bodovala. Dvěma trefami k tomu pomohl Jiří Černoch.

Článek

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí a nezměnila to ani první přesilová hra, kterou nabídl domácím v šesté minutě faulem Osmík. O chvíli později při plném počtu hráčů na ledě ohrozil po objetí branky Novotného Hübl a z dorážky neuspěl ani Zygmunt.

V 15. minutě už se domácí radovali z vedení. Hanzl zpoza branky našel na levém kruhu Jarůška, který trefil odkrytou část branky. Odpovědět se snažil dvěma nebezpečnými pokusy Mikúš a Godla zlikvidoval před první pauzou i Vondráčkův bekhendový blafák v úniku.

Ve 24. minutě při trestu Pulpána, který hrál jubilejní 500. zápas v extralize, našel Hübl před brankou ideálně obránce Ščotku a ten zvýšil. Krátce před polovinou po Jarůškově otočce pomohla Novotnému tyč. Za domácí ještě zahrozili znovu Jarůšek a Pospíšil.

Godla si poradil s Koblasovým průnikem, ale v 36. minutě se Karlovy Vary dočkaly snížení. Koblasa našel zpoza branky Černocha, který zblízka překonal litvínovského gólmana. O dvě minuty později mohl Černoch i vyrovnat, ale jeho bekhendovou dorážku po Šenkeříkově střele zastavil Godla pravým betonem.

Vrátit domácím dvoubrankový náskok mohl ve 43. minutě Helt. V polovině třetí třetiny měl další šanci na zvýšení při Šenkeříkově trestu Šcotka. Po návratu z trestné lavice se dostal do úniku Šenkeřík, ale Godlu nepřekonal. Litvínovský gólman ale dostal trest za podražení a v přesilové hře vyrovnal tečí Šenkeříkovy střely od modré čáry Černoch.

Prodloužení neodvrátila ani přesilovka hostů po Irvingově vyloučení přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny. V nastavení se dostali domácí do přečíslení, nejlepší střelec Litvínova Jarůšek ho zakončil přesnou ranou a 16. gólem v sezoně rozhodl.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Jarůšek (M. Hanzl, Štich), 24. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 62. Jarůšek (P. Zdráhal, Ščotka) - 36. Černoch (Koblasa, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, Flek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, Irving, Ščotka, D. Zeman - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Zygmunt, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - L. Stehlík, Jícha, Helt. Trenér: Országh.
Karlovy Vary: F. Novotný - Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, Černoch, Koblasa - Kohout, Hladonik, O. Beránek - Vondráček, Skuhravý, T. Mikúš - Osmík, Vildumetz, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: