Hlavní obsah

Liberec - Třinec 0:4Neprůstřelný Štěpánek zastavil Bílé Tygry, Oceláři slaví stovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Stránský 0 : 1
19. Růžička 0 : 2
24. Vrána 0 : 3
46. Kurovský 0 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli ve 47. kole extraligy na ledě Liberce 4:0 a drží se ještě s jedním zápasem k dobru stále v čele tabulky o bod před druhou Spartou. Oceláři jako první dosáhli na hranici sta bodů. Potvrdili dobrou formu čtvrtým vítězstvím v řadě s plným ziskem. Naopak Liberec nedokázal navázat na páteční vítězství z Českých Budějovic a doma prohrál třetí z posledních čtyř utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Třince Jakub Štěpánek a Radan Lenc z Liberce.

Článek

Shodně třemi body za gól a dvě přihrávky se pod výhru Ocelářů podepsali útočníci Petr Vrána a Matěj Stránský. Pro Vránu šlo o 100. extraligovou branku. Gólman Jakub Štěpánek vychytal své druhé čisté konto v sezoně.

Úvodní minuty zápasu se nesly v opatrném duchu a hra se odehrávala především ve středním pásmu. První větší příležitost měl až v polovině první třetiny domácí Birner, v úniku ale nechal vyniknout Štěpánkovu lapačku. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně, když Růžička našel před brankou Stránského a nejlepší kanonýr soutěže zaokrouhlil svůj gólový účet na 30 branek.

Bílí Tygři mohli odpovědět v přesilovce, sehráli ji však špatně a Štěpánka vůbec neohrozili. Vzápětí měl na hokejce druhý gól Ocelářů Vrána, Kváča se ale blýsknul skvělým zákrokem. V 19. minutě už však byl liberecký brankář krátký na střelu Růžičky, kterého v přečíslení ke skórování krásně vybídnul Vrána. Domácí se mohli ještě v závěrečných vteřinách první části dostat na dostřel, jenže Rosandičovu střelu zastavila horní tyčka.

Dvojnásobnou přesilovku Oceláři využili

Na začátku druhé části dostal Třinec po faulech Hanouska a Jelínka k dispozici více než minutovou dvojnásobnou početní výhodu a nabídnutou šanci dokázal využít. Na rozdíl tří branek zvyšoval dorážkou Hrňovy střely pohotový Vrána. Pro třineckého kapitána to byla jubilejní stá branka v extralize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Liberce Petr Kváča. Vlevo autor gólu Matěj Stránský z Třince. Vpravo Radovan Pavlík z Liberce.

Ocelářům dodal třetí gól klid a hráli tak ve velké pohodě. Čtvrtý gól Slezanů mohl po pěkné akci přidat Dravecký, Kváča jeho střelu s obtížemi vyrazil. Severočeši mohli snížit v početní výhodě, s dobrými šancemi Birnera a Lence si ale výborně poradil Štěpánek.

Také do třetí třetiny vstupovali domácí v přesilové hře, Birnera však v gólové šanci vychytal Štěpánek. Na opačné straně se do úniku dostal Růžička, také Kváča se zaskvěl výtečným zákrokem. Ve 46. minutě se ale domácí obranou prosmýknul Kurovský a bekhendovým blafákem už Kváču počtvrté překonal.

Oceláři už se poté nikam nehnali a v poklidu bránili své vedení. Bílí Tygři se snažili alespoň o čestný úspěch, všechny jejich šance však ztroskotaly na spolehlivém Štěpánkovi.

47. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 19. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 24. P. Vrána (Hrňa, M. Stránský), 46. Kurovský (Rodewald, Freibergs). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4, navíc P. Vrána (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, Šír, D. Špaček - Průžek. Trenér: Augusta.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: