Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:2Sparta složila vedoucí Třinec a ztrácí na něj už jen bod. Pražané mají jistou Ligu mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Řepík 1 : 0
15. Kovařčík 1 : 1
20. Sobotka 2 : 1
22. Kundrátek 2 : 2
25. Sukel´ 3 : 2
52. Forman 4 : 2
Záznam online reportáže

Bitva o Prezidentský pohár mezi Spartou a Třincem slibuje drama do samého závěru základní části hokejové extraligy. Pražané v utkání 49. kola porazili vedoucí Oceláře 4:2 a ztrácejí na ně už pouhý bod. Sparta si právě po Třinci rovněž zajistila účast v příští sezoně Ligy mistrů, protože už nyní je jasné, že po odehraní kompletních 52 kol neskončí hůř než na druhá.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Spatanští hokejisté oslavují gól proti Třinci.

Článek

Oba týmy se v pražské O2 areně naposledy utkaly před devatenácti dny, kdy nakonec slavila těsnou výhru Sparta. Jenže ta od té doby prohrála všechny tři následující domácí duely, takže o to víc chtěla v souboji dvou aktuálně nejlepších týmů extraligy uspět.

A začala dobře, protože Řepík v 11. minutě vymetl levou šibenici Štěpánkovy branky a připsal si už 25. zásah v sezoně. Jenže Oceláři odpověděli hned o čtyři minuty později, kdy z voleje vypálil pod horní tyčku Ondřej Kovařčík a srovnal.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Roman Horák a Michal Řepík ze Sparty se radují z gólu proti Třinci.

V závěru první třetiny hráli hosté v šesti bruslaři a Sparta hned ve své první přesilovce, proč má v nich ze všech týmů nejlepší bilanci. Pět vteřin před úvodní sirénou našel Řepík od zadního mantinelu Sobotku, jenž zamířil přesně mezi Štěpánkovo tělo a vyrážečku.

94 vteřin po startu druhého dějství ale Třinec opět srovnal krok, Kundrátkovo nahození od modré Salák přes hradbu těl před sebou neviděl. Pražané ale znovu dokázali zareagovat a Sukeľ parádní křížnou ranou z levého kruhu upravil na 3:2.

Oceláři byli v úvodu závěrečné třetiny blízko třetímu srovnání skóre, v obrovském závaru před brankou ale Salák odolal. I díky Řepíkovi, který na čáře zastavil střelu Romana. A tak naopak udeřilo na druhé straně. K dorážce před Štěpánkem se dostal Forman a poprvé v zápase zajistil Spartě dvoubrankové vedení.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vladimír Sobotka ze Sparty dává druhý gol Sparty Jakubovi Štěpánkovi z Třince.

Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby zkusil Třinec hru bez brankáře, ale skóre už nezkorigoval. I proto, že Martin Růžička trefil pravou tyčku.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Řepík (Horák), 20. Sobotka (Řepík, Horák), 25. M. Sukeľ (Polášek, Říčka), 52. Forman (M. Sukeľ, Košťálek) - 15. O. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 22. Kundrátek (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Salák - T. Dvořák, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina - Řepík, Horák, Rousek - Kudrna, Tomášek, Sobotka - Říčka, Pech, Buchtele - Forman, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice