Hlavní obsah

Sparta urvala postupový mečbol. Má ho i Třinec

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty a Třince si ve čtvrtfinále extraligového play off zajistili postupový mečbol. Pražané na ledě Olomouce vyhráli 3:2, v sérii vedou 3:0. Oceláři zvítězili v Brně 4:1 a podobně jako Sparta si už ve čtvrtek můžou zajistit postup.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Střelec prvního gólu Sparty Miroslav Forman.

Článek
Fotogalerie

Utkání v Olomouci rozhodl v 55. minutě sparťanský útočník David Tomášek. Domácím k prvnímu úspěchu v sérii nepomohly ani dva góly Rostislava Olesze.

Pražané se na Hané představili bez útočníka Pecha, který chyběl z rodinných důvodů. Po osmi letech tak dres Sparty oblékl host z prvoligového Prostějova Žálčík. Do obrany Olomouce se vrátil zkušený Švrček.

Hostům se vydařil vstup do zápasu. Kucserovu chybu v rozehrávce využil Forman a po 95 sekundách hry otevřel skóre. Obraz hry byl ale podobný jako v předešlých duelech série, byl to urputný boj plný fyzických střetů.

Sparta opakovaně vedla, potřetí se domácím vyrovnat nepodařilo, Pražané ustáli i závěrečnou power play soupeře.

Gólem a asistencí přispěl k výhře Třince v Brně obránce Martin Gernát. Domácí tým udělal změnu nejen v brance, do níž se vrátil Karel Vejmelka, ale především v prvním útoku, kde Petra Holíka vystřídal Jakub Klepiš, což platilo jen pro první třetinu. Mimo sestavu zůstal Peter Schneider, jinak složeny byly i obranné dvojice. Naopak Třinec neměl po dvou jasných vítězstvích žádný důvod složení svých formací měnit.

Po opatrném úvodu se prosadili hosté. Brňané byli v dalším průběhu aktivnější. Převahu zužitkoval Peter Mueller v první brněnské přesilovce na začátku druhé třetiny.

Třinec ale odrazil rostoucí nápor domácích a převzal iniciativu. Kometa nedokázala porazit Oceláře ani v sedmém zápase v sezoně a poprvé v novodobé historii jí hrozí vyřazení bez jediného vítězství v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Olomouc - Sparta 2:3
Branky: 29. a 53. Olesz - 2. Forman, 41. Polášek, 55. Tomášek
Stav série: 0:3.
Kometa Brno - Třinec 1:4
Branky: 24. Mueller - 8. Martin Růžička, 34. Gernát, 47. Hrňa, 54. M. Kovařčík
Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články