Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:3Sparťanský gólový uragán ve druhé třetině poslal Pražany do semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Košťálek 0 : 1
32. Řepík 0 : 2
35. Němeček 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté HC Olomouc prohráli ve čtvrtečním utkání čtvrtfinále play off Tipsport extraligy s pražskou Spartou 0:3 a sezona pro ně skončila. Sparta ovládla sérii 4:0 na zápasy a je v semifinále. Ve čtvrtek rozhodla o svém triumfu třemi góly během pěti minut ve druhé třetině.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Vladimír Sobotka ze Sparty, brankář Olomouce Branislav Konrád a David Škůrek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

V hodně opatrné první třetině byli o něco aktivnější Hanáci. Hosté vyslali na brankáře Konráda pouhých pět střel, ale právě oni zahrozili jako první, když se do koncovky natlačil Kudrna a pálil nebezpečně bekhendem. Chvilku nato neuspěl na zadní tyčce číhající Ostřížek proti strážci brankoviště Pražanů Salákovi. Když se pak se svou dorážkou neprosadil ani Klimek, zůstal stav bezbrankový.

V 25. minutě se poprvé v utkání vylučovalo, jenže Řepíka záhy následoval Jurčina a Olomouc měla k dispozici dlouhých 104 sekund přesilovky pět na tři. O dalších 48 vteřin později se však provinil také domácí Knotek. Při hře čtyři na tři měl velkou možnost Nahodil, jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale pokryl spolehlivě chytající Salák.

Před polovinou zápasu sice ještě neuspěl Řepík, ale v čase 30:31 zastavil časomíru parádní ranou bez přípravy pod horní tyčku obránce Košťálek, který dostal nabito na kruh od Rouska. Uběhlo jen 40 sekund a Konrád kapituloval podruhé: Horák našlápl z vlastního obranného pásma, při přečíslení dvou na jednoho ideálně předložil puk Řepíkovi, jenž se nemýlil a rovněž on zavěsil pod horní tyčku.

Ve 33. minutě mohl vrátit domácí do hry Kucsera, jenže Salák vytáhl skvělý zákrok. Dost možná šlo o definitivně zlomový moment utkání i celé série, neboť jen o chvilku později si nabruslil obránce Němeček na povedený pas od Tomáška a s přehledem překonal Konráda potřetí. Saláka pak nepřipravil o čisté konto ani Strapáč, na druhé straně neuspěl Kudrna.

Třetí dějství se dohrávalo tak trochu z povinnosti. Bylo zřejmé, že Hanáci, kteří dali za uplynulých 11 třetin soupeři dohromady jen tři góly, budou proti suverénně hrajícímu favoritovi těžko hledat cestu ke zvratu. Nedočkali se nakonec ani dílčího úspěchu v podobě vstřelené branky, Sparta mohla slavit postup a brankář Salák další čisté konto.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 4. zápas:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Košťálek (Rousek, A. Kudrna), 32. Řepík (R. Horák, Tomáš Dvořák), 35. Němeček (Tomášek, T. Pavelka). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Rožánek, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Olomouc: Konrád - Švrček, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner, A. Rutar - J. Káňa II, Nahodil, Strapáč - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Bambula, Navrátil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Rousek - M. Forman, Tomášek, Buchtele - Dvořáček, Zikmund, Žálčík. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice