Hlavní obsah

Dlouholetý kapitán Olomouce Vyrůbalík v klubu končí

Olomouc

Hokejový obránce Martin Vyrůbalík končí v extraligové Olomouci. Čtyřicetiletý bek, který byl od roku 2015 kapitánem Hanáků, zvažuje, zda bude pokračovat v aktivní kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík (vlevo) v souboji o puk s útočníkem Sparty Danielem Přibylem.

Článek

"Vedení se se mnou pěkně rozloučilo, vše jsme si řekli do očí a vzájemně si poděkovali," uvedl Vyrůbalík na klubovém webu . Na ukončení spolupráce se s klubem dohodl již po konci čtvrtfinálové série play off se Spartou. Na jeho přání však klub zprávu zveřejnil až nyní.

Vyrůbalík oblékl olomoucký dres poprvé již v sezoně 2006/07, kdy tým hrál ještě v první lize. Extraligu hrál i za Znojmo nebo Kometu Brno, nejvýraznější stopu ale zanechal v Olomouci. V dresu Hanáků absolvoval 595 zápasů, ve kterých nasbíral 191 kanadských bodů.Více utkání odehrál za klub podle oficiálního webu jen obránce Jiří Ondrušek.

"Je vždycky velmi smutné, když se loučí hráč, který tady byl dvanáct sezon. Martin sem přišel před patnácti lety a je to hokejista, kterého si neskutečně vážím. Odvedl velký kus práce. Svým přístupem strhl kabinu a podle mě si vytvořil respekt a zůstala za ním obrovská stopa," uvedl generální manažer klubu Erik Fürst.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva David Škůrek z Olomouce, Michal Řepík ze Sparty, brankář Olomouce Branislav Konrád a Martin Vyrůbalík z Olomouce.

Odchovanec Hodonína nyní zvažuje, zda bude pokračovat v kariéře. "Nejsem ještě rozhodnutý. Může se stát, že opravdu ukončím i profesionální kariéru a přesunu se do hodonínského hokeje," řekl Vyrůbalík.

Reklama

Související témata: