Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:1Stav série 2:2Srovnáno! Mladá Boleslav otočila duel s Oceláři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Stránský 0 : 1
17. Jääskeläinen 1 : 1
26. Cienciala 2 : 1
59. Ševc 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve čtvrtém semifinále play off extraligy Třinec 3:1 a vyrovnali stav série hrané na čtyři výhry na 2:2. Oceláři sice opět vedli, domácí ale ještě v první třetině vyrovnali a ve druhé části vstřelil David Cienciala vítězný gól. Poslední slovo měl při power play hostů Martin Ševc. Semifinálová bitva bude pokračovat v neděli v Třinci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Patrik Hrehorčák z Třince a Valentin Claireaux z Mladé Boleslavi.

Článek

Trenéři domácího týmu po středečním nezdaru pozměnili sestavu, do které se místo Trávníčka vrátil Flynn. Jako první se ale opět prosadili hosté. V 6. minutě se Kundrátkova tečovaná střela odrazila k volnému Stránskému, který bez problémů trefil odkrytou branku.

Středočeši byli opět střelecky aktivnější, Oceláři ale pozorně bránili a v 11. minutě mohl vedení navýšit po rychlém objetí branky Roman, Jana Růžičku ale tentokrát nepřekonal. V 16. minutě si první výraznější šanci vypracovali domácí, s dorážkou Ciencialy si ale Kacetl poradil. O minutu později už třinecký brankář kapituloval, poté co jej prostřelil Jääskeläinen.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Matěj Stránský z Třince přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráče Martina Růžičky.

Ve 26. minutě se Bruslaři dostali do vedení. Šťastného střelu chytře tečoval Cienciala a prosadil se proti svému bývalému týmu. Zvýšit mohl Najman, po Flynnově přihrávce ale zakončil nepřesně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Miloš Roman z Třince, brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička, Petr Šidlík z Mladé Boleslavi, Mitchell Fillman z Mladé Boleslavi

Poté přišly velké Kovařčíkovy chvíle. Útočník hostů nejprve oklamal Růžičku, ale nedokázal trefit odkrytou část branky, o tři minuty později trefil tyč. V závěru druhé třetiny měli několik slibných šancí domácí, hned do dvou se dostal Claireaux, Kacetla ale nepřekonal. Nepodařilo se to ani aktivnímu Najmanovi.

Slezané sice prohrávali, do útoku se ale výrazně nehrnuli. Stále se snažili zejména pozorně bránit a věřili, že si šanci na vyrovnání vypracují. V polovině třetí části si hosté zahráli první přesilovou hru, faul Flynna ale potrestat nedokázali. Vzápětí byl vyloučen Kundrátek, ani domácí ale první početní výhodu nevyužili.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Jakub Kotala z Mladé Boleslavi, Jan Jaroměřský z Třince a brankář Třince Ondřej Kacetl.

Dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře, při power play se jim ale vyrovnat nepodařilo. Naopak se prosadil domácí kapitán Ševc.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Jääskeläinen (Hrbas, Fillman), 26. Cienciala (D. Šťastný, Kotala), 59. Ševc (Hrbas, J. Stránský) - 6. M. Stránský (Kundrátek). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 2:2.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Hrbas, Ševc, Pláněk,Dlapa, Fillman, Šidlík, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - Claireaux. A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: