Hlavní obsah

Kacetl vychytal Mladou Boleslav a Třinec je krok od finále

Třinečtí hokejisté porazili v sobotu v pátém semifinále play off extraligy Mladou Boleslav 3:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy. Skóre otevřel v šesté minutě Martin Růžička a ve druhé třetině zvýšili svými prvními góly ve vyřazovací části Petr Vrána a Michael Špaček. Gólman Ondřej Kacetl udržel druhou nulu v sérii. Domácí dělí jedna výhra od pátého postupu do finále od roku 2011.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička a Petr Vrána z Třince, který mu dává gól.

Článek

Třinec i v pátém utkání série vstřelil první gól zápasu. Musilovu střelu od modré čáry tečoval v čase 5:22 Růžička a připsal si šestý gól v letošním play off. Aktivnější domácí si zlepšeným pohybem vytvářeli i další šance. Michal Kovařčík během jednoho střídání ve dvou přečísleních vyprášil betony brankáře Růžičky. Stejně dopadl v přečíslení i Vrána.

Ve druhé třetině zahrozila jako první Mladá Boleslav, ale Kousal v brejku dva na jednoho vyslal střelu přímo doprostřed Kacetlova rozkleku. Třinec zvýšil v přesilové hře. Hosté na své obranné modré čáře na chvíli získali kotouč a chtěli vyrazit do protiútoku, ale propadli. Růžička otočil hru a po přihrávce Stránského se Vrána neukvapil a po elegantní kličce zasunul puk do prázdné branky. Stránský asistoval u obou gólů a posunul se do čela produktivity play off s deseti body (3+7).

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva střelec Martin Růžička a Matěj Stránský z Třince se radují z gólu.

O další povedený hokejový moment se postaral Adámek. Třinecký obránce narýsoval přihrávku z vlastní třetiny na útočnou modrou čáru do jízdy Špačkovi. Centr třetího útoku v úniku udělal forhendovou kličku a střelou pod břevno přidal třetí gól. Na druhé straně stálo při Kacetlovi štěstí, ránu Pláňka chytil držadlem hole.

V předchozích čtyřech zápasech série padl ve třetí třetině jen jeden gól, kterým minule Ševc zpečetil při power play Třince výhru Mladé Boleslavi. Tento trend pokračoval, statistiky se v závěru plnily jen vyloučeními. Domácím fungovala jinak obrana na výbornou, soupeře ani nepouštěla do šancí, a tak si Kacetl připsal třetí nulu v letošním play off.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. M. Růžička (D. Musil, M. Stránský), 24. P. Vrána (M. Stránský, M. Růžička), 37. M. Špaček (M. Adámek, D. Musil). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 3:2.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Šidlík, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: