Hlavní obsah

Ruský brankář Žukov může z Jihlavy vypomáhat Hradci Králové

Hokejisté extraligového Mountfieldu Hradec Králové mohou v nadcházející sezoně využit na střídavé starty ruského brankáře Maxima Žukova z prvoligové Jihlavy. Mountfield také získal útočníka Matyáše Svobodu, který v minulé sezoně působil v prvoligové Kadani a patřil Chomutovu. Hrát bude nadále hlavně v druhé nejvyšší soutěži v partnerském klubu Východočechů Kolíně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna se marně snaží překonat Maksima Žukova v jihlavské bráně. Vzadu Filip Eliáš z Jihlavy.

Článek

Dvaadvacetiletý Žukov byl na konci minulé sezony hlavní oporou Jihlavy, která prohrála boj o postup do extraligy až v rozhodujícím sedmém finále první ligy s Kladnem.

"Snažili jsme se naši brankářskou dvojici doplnit o kvalitního brankáře z Chance ligy pro případ nouze, která může kdykoliv nastat. Jsem moc rád, že jsme se domluvili s Jihlavou na možnosti střídavých startů Maxima, který byl a je dle mého názoru nejlepším gólmanem Chance ligy. Jeho využití bude záviset na průběhu extraligy, našich výsledcích a zdravotním stavu našich brankářů," uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

"První jednání mezi kluby je z června, ústní dohoda vznikla začátkem srpna. Poté se řešily náležitosti smlouvy. Nyní je dohoda stvrzena podpisem. Jedná se o formu střídavých startů. Během sezony by Maxim měl odchytat pár zápasů za klub Mountfield HK," uvedl jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Reklama

Související témata: