Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 4:3Ve Varech řádil čtyřgólový střelec a Energie slaví divokou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Horký 0 : 1
12. Haščák 0 : 2
14. Černoch 1 : 2
16. Černoch 2 : 2
20. Kollár 2 : 3
22. Černoch 3 : 3
35. Černoch 4 : 3
Záznam online reportáže

škv,bp, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Nový ročník hokejové Tipsport extraligy odstartoval ve velkém stylu. V zápase Karlových Varů s brněnskou Kometou padlo 7 branek, domácí po obratu zvítězili 4:3 a o všechny góly Energie se postaral jediný hráč, a to Jiří Černoch. Ten tak zažil snový vstup do sezony. Trenér Jiří Kalous tak odstartoval působení v Brně porážkou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští se radují z gólu. Uprostřed Jiří Černoch.

Článek
Fotogalerie

Opatrný start se nekonal, první třetina nabídla divokou podívanou jak v počtu vyloučení, tak gólů. Hned ve 4. minutě prokličkoval karlovarskou obranou Horký a úvodní trefu nové extraligové sezony slavila Kometa. Ve 12. minutě pak navíc Haščák navýšil vedení hostů na 2:0 a pro Brňany vše vyhlíželo nadějně.

Energie ale nabrala dech ještě do první přestávky. Domácí tým nastartoval úspěšnou dorážkou v přesilovce Černoch, který o chvíli později i chytrou tečí srovnal na 2:2.

Do kabin se však šlo opět za příznivějšího stavu pro Brňany díky střele Kollára, která pět vteřin před koncem úvodního dějství propadla nervóznímu brankáři Novotnému. Hosté tak využili i třetí početní výhodu o jednoho hráče v poli navíc.

Útočný atraktivní hokej pokračoval i ve druhé třetině. Ve 22. minutě zkompletoval Černoch hattrick, když poprvé za plného počtu hráčů na ledě tečoval střelu Parkkonena a vyrovnal. Ve 28. minutě samostatný nájezd Koblasy hasil jen za cenu faulu Bartejs, ale nařízené trestné střílení sám postižený neproměnil.

Vedení Brnu mohli vrátit Krištof a Horký, ale jejich nebezpečné střely Novotný zlikvidoval. Ve 35. minutě Černoch nenápadnou střelou z kruhu otočil vývoj zápasu a svou čtvrtou brankou.

Karlovarští si po zbytek utkání zodpovědnou hrou v obraně již těsné vedení pohlídali. Kometě nepomohla k vyrovnání ani 120 vteřin trvající hra bez brankáře, přestože v průběhu třetí třetiny museli po tvrdých nárazech do mantinelu a brankové konstrukce odkulhat do šatny Pulpán a Flek..

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:3 (2:3, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Černoch (T. Rachůnek, Flek), 16. Černoch (T. Rachůnek, Hladonik), 22. Černoch (Parkkonen, Koblasa), 35. Černoch (Kohout) - 4. L. Horký (P. Holík, Bartejs), 12. Haščák (Krištof, Ďaloga), 20. Kollár (P. Holík, Bartejs). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:3. Diváci: 2139.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, Hanousek, Havlín, Weinhold - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Brno: Tomek - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Mikyska,Gulaši - Horký, P. Holík, Zaťovič - Mallet, Krištof, Haščák - Pavlík, Kollár, Kusko - Šoustal, Rákos, Magee - Dočekal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: