Hlavní obsah

Útočník Veselý a obránce Černý budou nastupovat v extralize za Zlín

Zlín

Novou posilou hokejistů Zlína se stal útočník Radek Veselý, který přišel do aktuálně posledního celku extraligové tabulky na měsíční hostování z prvoligového Havířova. Na střídavé starty bude působit v týmu Beranů také obránce Robert Černý, který hraje ve druhé nejvyšší soutěži za Přerov.

Foto: Berani Zlín

Posilou hokejistů Zlína se stal útočník Radek Veselý, který přišel do klubu na měsíční hostování z prvoligového Havířova. Na střídavé starty bude působit v týmu Beranů také obránce Robert Černý, který hraje ve druhé nejvyšší soutěži za Přerov.

Článek

Pětadvacetiletý Veselý v této sezoně v první lize sehrál za Havířov dva zápasy a nebodoval. V neděli klub uvedl na svém webu, že s ním rozvázal smlouvu z důvodu opakovaného porušování životosprávy.

Do Havířova se v létě vrátil po roce stráveném v druhé nejvyšší soutěži ve Frýdku-Místku, během něhož sehrál i pět utkání v extralize za mistrovský Třinec. V nejvyšší soutěži nastupoval i za Chomutov, Litvínov a Vítkovice, celkem absolvoval 52 utkání s bilancí osmi bodů za tři branky a pět asistencí.

O rok starší Černý si v tomto ročníku v první lize připsal ve třech zápasech dva body za gól a asistenci. V minulých dvou sezonách nastupoval v extralize za Vítkovice. V nejvyšší soutěži má odehráno 58 utkání, z nichž jedno bylo v sezoně 2016/17 za Chomutov. Zaznamenal šest bodů za gól a pět asistencí.

Před duelem v Liberci má Zlín z pěti utkání jen dva body a je poslední. Angažováním Veselého a Černého reagovalo vedení Beranů i na rozsáhlou marodku, kde má pět hráčů základní sestavy.

Reklama

Související témata: