Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:5Hokejistům Litvínova se doma nedaří, prohráli popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Dzierkals 0 : 1
13. Kantner 0 : 2
16. Hrbas 1 : 2
18. Dzierkals 1 : 3
19. Irving 2 : 3
41. Schleiss 2 : 4
52. Blomstrand 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v duelu 8. kola extraligy s Plzní 2:5. Škoda vykročila za úspěchem již v úvodu zápasu a vedla ve 13. minutě už 2:0. Domácí se sice dostali na kontakt góly na 1:2 a pak i 2:3, ale to bylo z jejich strany vše. Prohráli popáté za sebou a počtvrté v řadě nedosáhli na body. Západočeši naopak bodovali počtvrté po sobě. Dvěma góly a nahrávkou k tomu připsal Martinš Dzierkals.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně vyhráli v extralize na ledě Litvínova.

Článek

První větší možnost měl v šesté minutě hostující Schleiss, skórem ale pohnul jako první až o chvilku později Dzierkals. Další šanci nevyužil Kodýtek, ve 13. minutě však strážce domácí branky Godla znovu kapituloval, když na sebe vzal koncovku přečíslení Kantner a byl úspěšný. Pak se připomněli také domácí: Kudrnu sice ještě vychytal Furch, ale na Hrbasův pokus již nestačil.

Už za minutu a půl měli Indiáni dvoubrankový náskok zpět, když se podruhé v duelu prosadil po ráně z kruhu Dzierkals. I Severočechům se však podařilo záhy zareagovat. Uběhlo dalších 54 sekund a Irving velmi rychle zužitkoval přesilovku pět na tři. Domácí gól povzbudil a ve druhé části se hnali za vyrovnáním, ale proti byl Furch, který uzamkl branku již do konce zápasu.

Třetí třetina navíc začala pro domácí šokem, když se už po 40 odehraných sekundách povedenou individuální akcí prosadil Schleiss a hosté znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl. Plzeňští pak nevyužili přesilovku, ale vadit jim to nijak nemuselo, neboť v 52. minutě pojistil jejich výhru Blomstrand. Dzierkals mohl ještě v oslabení završit hattrick, na Godlu však v tomto případě nevyzrál.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (2:3, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. Hrbas (P. Straka, Jícha), 19. Irving (P. Zdráhal, Estephan) - 9. Dzierkals (Kvasnička), 13. Kantner, 18. Dzierkals (M. Lang, Kvasnička), 41. Schleiss (Kantner), 52. Blomstrand (Dzierkals). Rozhodčí: Šír, Lacina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 2626.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - Helt, Jurčík, Stehlík. Trenér: Országh.
Plzeň: Furch - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Kantner - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a Říha.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice