Hlavní obsah

Holík zajistil Zlínu dva body v Chomutově. Probral nás až kapitán, líčil střelec vítězného nájezdu

Chomutov

Vicemistr ze Zlína v hokejové extralize po dvou porážkách uspěl v Chomutově, ale až v nájezdech. Rozhodující penaltu proměnil Petr Holík. Přitom s hostujícím týmem to nevypadalo v průběhu zápasu vůbec dobře. Ještě pět minut před koncem normální hrací doby prohrávali Zlínští 1:3, přesto urvali výhru 4:3 a vydřeli dva body.

Foto: Petr Horník, Právo

Zlínské hokejisty probral až kapitán Petr Čajánek.

Článek

„Věřil jsem, že dovedeme utkání aspoň k remíze. Hodně nás nabudil kontaktní druhý gól. Po něm jsme vycítili šanci na vyrovnání, které přišlo osmatřicet vteřin před sirénou. A bojovali jsme až do poslední minuty prodloužení," líčil Petr Holík.

Proč zlínské vzkříšení přišlo až ve druhé části třetí třetiny? „Do té doby nás srážela zbytečná vyloučení po faulech. Toho se musíme vyvarovat. Dlouho jsme tápali a nevypadalo to dobře. Až v kabině o přestávce nás probral kapitán Petr Čajánek. Důrazně nám vysvětlil, že to takhle dál nejde, abychom skoro v každém utkání prohrávali o dvě branky," prozradil exekutor vítězného nájezdu.

Tah s brankáři vyšel

Zlínským vyšel tah se střídáním brankářů na penalty. Pětašedesát minut odchytal Luboš Horčička, nájezdy poté zvládl Libor Kašík. „Horčovi jsme v zápase moc nepomohli. Pustili jsme na něj hodně střel. Hlavně na začátku jsme měli okénka v obraně. Horčička je po zranění a nabírá tempo, určitě se však dostane do kvalitní formy. A že šel na nájezdy Káša, bylo rozhodnutí trenéra brankářů pana Hrazdíry. To, že je Kašík v naší brance, jsem zjistil až před penaltami. Vychytal nám vítězství, takže spokojenost," poznamenal Holík.

„Třeba mu prospělo, že chomutovský led poznal už na jaře při baráži, kdy působil ještě v Olomouci," usmál se útočník, který už vzhlížel k dalšímu zápasu. „V Hradci Králové půjdeme od začátku za třemi body. Hrajeme znovu venku a nebudeme pod tlakem, což by nám mohlo vyhovovat," dodal zlínský forvard.

Chomutovští promarnili reálnou šanci na vítězství, ke kterému měli blízko. Neudrželi ale dvoubrankový náskok. „Sahali jsme po třech bodech, jeden je málo," litoval prohry zkušený útočník Jozef Balej. „Měli jsme závěr třetí třetiny uhrát s větší zodpovědností. Soupeř byl k poražení, takže tahle ztráta mrzí," pokrčil rameny slovenský hokejista.

Reklama

Související témata: