Hlavní obsah

Mohl vládnout extraligovým kanonýrům. Že to nevyšlo? To mi nevadí, tvrdil Adamský

Liberec

Příležitost prodrat se do čela tabulky extraligových střelců v tomto ročníku nevyužil třinecký útočník Martin Adamský. Kdyby skóroval v duelu na libereckém ledě, předstihl by sparťanského kanonýra Petra Tona, který nuceně absentoval v zápase Pražanů v Hradci Králové a neměl tak šanci k dalšímu gólovému zápisu. Oba jmenovaní forvardi mají aktuálně na svém kontě deset gólů. „Že jsem se tentokrát netrefil, tolik nevadí. Snad příště,“ uvedl Adamský v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Adamský (vlevo) a Jiří Polanský z Třince se radují z gólu.

Článek

Mrzí vás hodně, že jste pod Ještědem vyšel střelecky naprázdno?

Nevyšlo to, ale vědu z toho nedělám. Ani jsem se před utkáním nezatěžoval úvahami, jestli dám jedenáctou branku, nebo ne. Chtěli jsme hlavně urvat co nejvíc bodů jako tým, což se nepovedlo. Jedním z faktorů byly nevyužité přesilovky. Škoda, že jsme po vyrovnání na 2:2 nepřidali další gól. Domácí se předtím asi báli o výsledek, ale nakonec strhli vítězství na svou stranu.

Jaká byla třinecká taktika?

Řekli jsme si, že budeme postupovat třetinu po třetině. A pořád hrát svoji hru. Slyšel jsem, že Liberec před týdnem ztratil doma vedení 6:2 proti Hradci Králové. A hosté vývoj otočili. Nám se to nepodařilo, takže jsme nenavázali na předešlou výhru 3:2 ve Vítkovicích.

Zápas v Liberci byl specifický pro třineckého trenéra Kalouse, který ještě v předminulé sezóně stál právě na střídačce Bílých Tygrů. Radost, aby se dočkal skalpu svého bývalého klubu, jste mu ale nedopřáli.

Bohužel jsme letos prohráli s Libercem i podruhé v sezóně. Zatím se nám více než proti tomuto celku dařilo proti pražské Slavii, kde náš trenér v minulosti rovněž působil dlouhá léta.

Jak se chystáte na příští kolo?

Máme za sebou tři zápasy venku v řadě během pěti dní, z nichž jsme chtěli vytěžit šest bodů. Přivezli jsme jen tři. Takže úkol pro nadcházející duel s Hradcem Králové je jasný. Odčinit prohru z Liberce.

Reklama

Související témata: