Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 4:2Pardubice zabraly a porazily poslední Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zohorna 1 : 0
22. Balej 1 : 1
31. Trefný 1 : 2
34. Kousal 2 : 2
36. P. Sýkora 3 : 2
43. Nosek 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic ve 21. kole extraligy zabrali po třech porážkách a zdolali poslední Chomutov 4:2. Připsali si teprve druhou výhru z posledních deseti utkání a doma se radovali po více než měsíci. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel Tomáš Nosek. Piráti podlehli posedmé za sebou a nový kouč Josef Turek má ze tří zápasů na kontě zatím jen bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Kousal (vlevo) z Pardubic v souboji s Jiřím Kučným z Chomutova.

Článek

Souboj dvou tápajících týmů odstartovali lépe Piráti. Sám před brankou se zjevil Jíra, a Salfický tak musel okamžitě vytáhnout prvotřídní zákrok. Pardubice pak dostaly k dispozici přesilovou hru a po devíti hluchých zápasech ji dokázaly proměnit. Zohorna najel s pukem do palebné pozice a prudkou ranou propálil Hanuljaka.

Další dvě výhody soupeře odehráli Piráti bez újmy, naopak sami v přesilovkách úřadovali. Tu dvojnásobnou po faulech Kočího a Kousala okamžitě využil bombou pod horní tyč Balej. Pardubice po vyrovnání upadly do křeče a Chomutov z toho těžil i nadále. Při další přesilovce se ke střele dostal Trefný a v polovině utkání otočil skóre.

Domácím trvalo dlouho, než se opět dostali do tempa. Probrala je až parádní akce třetího útoku. Kousal si vyměnil puk s Noskem a pak zblízka pohodlně zavěsil. Obrození Pardubic pokračovalo a za dvě minuty měly vedení zpět. Endál zavezl kotouč do pásma a pak připravil pozici pro Sýkoru, jenž z metru neomylně zavěsil.

Chomutov definitivně srazil na začátku třetí třetiny Nosek, když nekompromisně proměnil samostatný únik. Od té doby se už hrálo zejména podle pardubických not. Salfického sice ještě vystrašil Krstev, který od modré čáry napálil horní tyčku, ale na výhře domácích už to nic nezměnilo.

21. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Piráti Chomutov 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Zohorna (Benák), 34. Kousal (T. Nosek), 36. P. Sýkora (Endál, T. Nosek), 43. T. Nosek (Gregorc) - 22. Balej, 31. Trefný (Divíšek). Rozhodčí: Hodek, Horák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 6978.
Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Marha, Endál - Cetkovský, T. Zohorna, Semorád - Radil, Kousal, T. Nosek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Chomutov: Hanuljak - Malec, Trefný, J. Mrázek, Krstev, Kučný, Bartejs - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Balej, Kämpf, Bartečko - Račuk, Sikora, Hřebejk - Gajovský, Kůs, Jíra. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Reklama