Hlavní obsah

Byl to jeden z nejtěžších zápasů, uznal autor dvou gólů Hlinka

Litvínov

Dokonalý trhák v čele tabulky se povedl hokejistům pražské Sparty. Po vítězství v Litvínově 3:2 vládnou Tipsport extralize už s osmibodovým náskokem před Hradcem Králové. Přitom na severu Čech to lídr neměl vůbec snadné. Brzy prohrával o dva góly, ale třemi brankami v řadě završil obrat. Ústřední postavou sparťanské sestavy na Zimním stadiónu Ivana Hlinky v Litvínově byl útočník Jaroslav Hlinka, který zařídil první dvě trefy svého týmu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlevo Tomáš Rolinek ze Sparty Praha a litvínovský obránce Jiří Gula.

Článek
Fotogalerie

„Začátek zápasu jsme trošku prospali, chtělo by se říci lidově „zachrápali". Věděli jsme, že domácí do nás půjdou. Nemyslím si však, že bychom měli špatný pohyb a že by nás soupeř dostal pod tlak. Ovšem nezvládli jsme dva momenty, kdy jsme si nechali ujet domácí hráče, kteří to sehráli perfektně," rekapituloval Hlinka první třetinu.

„Důležité bylo, že jsme ve druhé části snížili na 1:2. To nás vrátilo zpátky do zápasu a vycítili jsme reálnou naději na vítězství. Kdybychom prohrávali 0:2 i po dvou třetinách, asi by to vypadalo v konečném účtování jinak. Jenže hráli jsme trpělivě a čekali na další šance, které přišly. A že jsme je využili, je pro nás jen dobře. Pro nás to byl jeden z nejtěžších zápasů v sezóně a jsme rádi za tři body," oddechl si Jaroslav Hlinka.

Výhry v Litvínově si cenil i asistent sparťanského trenéra Zdeněk Moták. „Špatně jsme do zápasu vstoupili, soupeř byl v prvních minutách lepší. Postupně jsme ale ztrátu začali stahovat. Náš výkon gradoval a nepopírám, že jsme měli i patřičné štěstí. Litvínov je momentálně silnějším týmem, než byl v první čtvrtině soutěže," uvedl Moták. K odstoupení obránce Piskáčka následně uvedl: „Má nespecifikované zranění v dolní části těla."

Rulík: Hráli jsme na doraz, ale bez bodu

Litvínovští hokejisté poprvé pod trenéry Radimem Rulíkem a Miloslavem Hořavou vyšli bodově naprázdno. A to až v sedmém zápase. „Sparta má svoji kvalitu. Nejsem první, kdo to říká. Přesto, že hosté byli favoritem, jsme do utkání dobře vstoupili a zasloužili jsme se o vysokou úroveň utkání. Ovšem nepomohl nám ani dvoubrankový náskok k tomu, abychom vyhráli. Síly se postupně vyrovnaly a soupeř výsledek otočil," bilancoval Rulík. Svůj tým ale nezatracoval. „Naši hráči odevzdali maximum, hráli na doraz, bohužel na body to nestačilo," mínil litvínovský trenér.

Obránce Jiří Šlégr přitakal: „Byl to pěkný zápas pro diváky. Obě strany předvedly dobrý hokej. Šlapali jsme jako mužstvo zodpovědně, ale udělali jsme víc chyb, což rozhodlo o těsné porážce. Mrzí nás, že jsme si nechali utéct počáteční náskok."

Už v úterý hostí Litvínov v podkrušnohorském derby Karlovy Vary. „Každý další zápas je pro nás důležitý bez ohledu na soupeře. Potřebujeme bodovat, abychom doháněli ztráty, jaké jsme předtím nastřádali. Věřím, že prohra se Spartou nás nesrazí na kolena. Chceme se vrátit k tomu, co jsme praktikovali v těch šesti zápasech s bodovým ziskem," dodal Šlégr.

Reklama

Související témata: