Hlavní obsah

Totální deka. Čím víc chci zápas urvat, tím je to horší, sžírá Bednáře slávistická mizérie

Kladno

Soužení družiny Vladimíra Růžičky nabírá na obrátkách, bezkrevný výkon a porážka 1:3 na ledě Kladna byly jen potvrzením krize čítající už sedm proher za sebou. Stejně dlouho trvá střelecké mlčení nejproduktivnějšího útočníka Slavie Jaroslava Bednáře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejista Jaroslav Bednář

Článek

Co se vám po další porážce honí hlavou? Cítíte bezmoc?

Jo. Totální deka, hůř být nemůže. Těžko se mi povídá, propadli jsme se zase o něco níž.

Co vám nejvíc chybí oproti povedenému startu sezóny?

Momentálně úplně všechno. Jednoduchost, s jakou jsme hráli v přípravě a na začátku sezóny, tam vůbec není. Neplníme věci, které nám trenéři říkají, nemůžeme nechávat volné hráče mezi kruhy. Každý zápas několikrát, to neudělá hráč v žácích. Pak ztrácíme a my nemáme kádr na to, abychom dávali pět gólů.

I vy osobně jste některé situace řešil místo střely možná zbytečnou nahrávkou.

Přiznám se, že přemýšlím, proč nedělám body, proč mužstvu nepomáhám. Snažím se makat naplno, ale je tam křeč. Čím víc chci ten zápas urvat, tím horší to je.

Gól jste dal naposledy 13. listopadu. Od té doby Slavia nevyhrála…

Jsem tu od toho, abych góly dával. Teď je nedávám, tudíž nehraju dobře. Nebudu se vymlouvat na to, že jsem měl dobrý start sezóny a soupeři se na mě zaměřují. Tak co, stejně jsem tu od toho, abych toho hráče objel nebo odtáhl a nahrál na gól někomu jinému. Není žádná výmluva, prostě nehraju dobře stejně jako dalších devatenáct lidí. Tečka.

Chybí vám parťák, se kterým byste si v útoku nahrál?

Já jsem hrozně spokojenej s Lukášem Žejdlem, jak pracuje. Ten kluk má podle mě velký talent a každý zápas se mi s ním hraje líp a líp. Doufám, že spolu zůstaneme. Takhle to přesně bylo s Romanem Červenkou, taky nám první půlrok tolik nevyšel a pak jsme si to dávali poslepu.

Říkali jste si, že Kladno by mohl být ideální soupeř na chycení se? V neděli tu vyhrál i poslední Chomutov.

To si můžeme říkat před každým zápasem a stejně hrajeme to samý h...o, co pořád. Trenéři se na něco zaměří a my si děláme, co chceme.

Je na vás vidět, jak vás současná krize mužstva sžírá.

Mám toho plnou hlavu. Hodně. Já hokej prožívám, není mi to lhostejný. Sžírá mě každý prohraný zápas, nebudu kecat, že ne. Ale konec brečení, musíme se vzchopit, nikdo to za nás neodehraje. Jsme placení za to, abychom byli někde jinde.

Reklama

Související témata: