Hlavní obsah

Brno - Chomutov 4:2Hokejisté Brna vydřeli vítězství nad posledním Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kubinčák 0 : 1
32. Žižka 1 : 1
47. Čermák 2 : 1
48. Němec (trestné střílení) 3 : 1
50. Bomersback 3 : 2
59. Burian 4 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno vydřeli až po zlepšeném výkonu v poslední třetině vítězství nad posledním týmem Tipsport extraligy Chomutovem 4:2. Polovinu zápasu 29. kola soutěže se ale svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose trápili a o své devátém domácím vítězství z posledních deseti zápasů rozhodli v závěrečné třetině. V rozmezí 84 sekund vstřelili branky Čermák a Němec z trestného střílení, vítězství pečetil minutu před koncem Burian.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Vojtěch Němec z Komety Brno přijímá gratulace svých spoluhráčů (ilustrační foto).

Článek

Brňané začali hodně vlažně. K lehkovážnosti je zřejmě sváděl poslední debakl Chomutova 0:7 se Spartou na domácím ledě. A také skutečnost, že Piráti měli k dispozici pouze tři pětky a ve třetím útoku hráli dva junioři.

Technickou vyspělostí i přesnější kombinační souhrou získali sice Brňané územní převahu. V koncovce jim ale chyběl důraz a všechny střely stačil likvidovat brankář Pirátů Růžička. V defenzívě se nevyvarovali domácí hokejisté několika chyb. Jednu z nich po nepřesně založeném útoku potrestal v 9. minutě Kubinčák vedoucí brankou. Jen v první třetině měla Kometa výhodu tří přesilových her. Ovšem ani v početní převaze se gólově neprosadila.

Bojovnost do své hry přidali Brňané až v závěru úvodní třetiny, kdy nejdříve zasedl na trestnou lavici na 4 minuty po zranění soupeře Koreis a po něm i Tomáš Svoboda. Ovšem v dvouminutovém oslabení ve třech se domácí hokejisté ubránili.

Kometa dokonala ve třetí třetině obrat

Herní trápení Komety pokračovalo i ve druhé třetině. Největším problémem domácího týmu bylo založení kloudného protiútoku. Chomutov chytře bránil střední pásmo, kde zachytával nepřesné přihrávky soupeře. Z krize se Brňané dostali částečně až po polovině zápasu, ve 32. minutě se po akci Brendla s Čermákem podařilo vyrovnat obránci Žižkovi.

V závěrečné třetině Kometa přidala na důrazu. Ve 47. minutě zachytil špatnou rozehrávku obránce Krsteva kapitán Čermák, který po sólu překonal podruhé brankáře Růžičku. Vzápětí obránce Novák fauloval v brankové příležitosti Němce, který proměnil následné trestné střílení. Chomutov ještě korigoval brankou Bombersbacka, vyrovnat se už Pirátům ale nepodařilo. Naopak při power play potrestal chybu Chomutova Burian. Brno se tak posunulo na čtvrté místo tabulky.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 32. Žižka (Čermák, Brendl), 47. Čermák, 48. V. Němec z tr. střílení, 59. Burian (H. Zohorna) - 9. Kubinčák, 50. Bomersback (Šagát, Krstev). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6608.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Chomutov: M. Růžička - J. Mrázek, Pulpán, Novák, Krstev, Rutta, Trefný, Šulák - D. Hruška, Divíšek, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Šagát - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák - Račuk, Kůs. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 28. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články