Hlavní obsah

Jágra naštvala porážka Kladna. Nejste krasobruslaři, je čas zabrat, vzkázal z Ameriky

Sláva kladenského hokeje uvadá. Rytíři se krčí na předposlední příčce extraligové tabulky na hony daleko od postupových pozic alespoň do předkola play off. K bídě svého klubu už nevydržel mlčet ani jeho majitel a současná hvězda New Jersey Jaromír Jágr, který si v zámoří našel čas na sledování zápasu s Hradcem Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v kladenském dresu válel. Teď se Rytíři trápí.

Článek
Fotogalerie

Domácí porážka 1:3 před šestnácti stovkami fanoušků pochopitelně slavné 68 žádnou radost neudělala. „V létě byla ještě před zimním stadiónem legrace. Teď už to taková sranda není! Včera jsem se po dlouhé době díval na celé utkání. Co k tomu říci? Snaha je, bojovnost také nechybí, ale ta produktivita! Hrajeme u mantinelů, za bránou, vše vypadá pěkně a nic z toho," zlobil se nejlepší Evropan v historii NHL na svém profilu na sociální síti.

Nic složitého v tom není

Přitom ještě před utkáním burcoval hokejisty svého klubu s jednoduchým taktickým nákresem, na němž byla šipka od vlastní brány k brance hostů s popisem „my-oni-gól".  „Nová taktika pro dnešní zápas. Snad to pochopí všichni a konečně se budeme radovat z vítězství. Nic složitého to přeci není," radil v nadsázce na dálku.

Jenže po další porážce, šesté z posledních sedmi zápasů, už mu pověstný humor přeci jen trochu docházel. „Přesně jak říká můj táta. Musíš dávat góly, jsi hokejista, ne krasobruslař. V hokeji za umělecky dojem body nedávají," napsal Jágr a připomněl vtipné video ze začátku sezóny, kdy během natáčení televizního rozhovoru před kladenským stadiónem nachytal muže s kárkou, jak odváží kusy železa.

Měl odvézt branky

„Možná by nám pomohlo, kdyby se pán, co odvezl ze zimáku železo, vrátil a odvezl i hokejové branky. My je stejně nepotřebujeme (góly nedáváme) a aspoň budeme mít jistotu, že je nedá ani soupeř. Holt budeme hrát na remízu," povzdechl si hokejový veterán.

Rytíři zatím nastříleli pouhých 65 branek. Méně dal už jen poslední Chomutov. A jen pro srovnání, vedoucí Sparta jich má na svém kontě už 132, tedy více než dvojnásobek. Kladno ztrácí na předkolo play off už čtrnáct bodů. Není divu, že v ohrožení je i pozice trenéra Vojty.

„Teď vážně. Je čas zabrat, uvědomte si, že nehrajete jen za sebe, ale i za fandy, město a hlavně za malé RYTÍŘE, kteří mají sen, že jednou budou hrát extraligu za Kladno, tak jako vy," naléhal ve svém příspěvku Jágr.

Reklama

Související témata: