Hlavní obsah

Dopita končí v Pardubicích a míří do Znojma

Hokejový útočník Jiří Dopita bude od nové extraligové sezóny hrát ve Znojmě. Olympijský vítěz z Nagana, který letos pomohl k titulu Pardubicím, je s Orly předběžně domluven na roční smlouvě. Dopita i prezident klubu Jaroslav Vlasák to potvrdili v úterý na extraligovém galavečeru v Praze.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita (vlevo) odchází z Pardubic a míří do Znojma.

Článek

Šestatřicetiletý Dopita řekl, že chtěl vyzkoušet ještě jeden klub, nejlépe na Moravě. "Věřím, že to pro Znojmo bude oživení a tým se znovu dostane do play-off," uvedl. Jihomoravský celek se v uplynulé sezóně do elitní osmičky neprobojoval.

Pardubice opustil v nejlepším. "Celé dva roky jsem tam byl spokojený, měli jsme skvělou partu. Nabídku k prodloužení smlouvy jsem měl, dokonce mě přemlouvali, ale chtěl jsem na Moravu," řekl útočník, jenž sehrál v pardubickém tažení za mistrovským titulem jednu z ústředních rolí.

Domů to bude mít ze Znojma prý stejně daleko jako z Pardubic. Na stole měl ještě jednu nabídku. "Chtěl mě ještě jeden klub. Který, to už je teď jedno. Každopádně jsem ke konci kariéry chtěl poznat ještě jednu novou výzvu a pokusit se i ve Znojmě zažít podobné úspěchy jako dřív ve Vsetíně nebo teď v Pardubicích," dodal. V minulých dnech se spolu se zájmem Znojma spekulovalo rovněž o Třinci.

Reklama

Související témata: